Намаляват катастрофите в Ловешка област

  • 16 август 2017 13:58

  • 947
  • 0
Намаляват катастрофите в Ловешка област
© Булфото

Въпреки големия брой катастрофи през последните дни, с близо триста са по-малко  инцидентите, станали в Ловешка област, от началото на годината в сравнение със  същия период на 2016 г., съобщи за БТА началникът на сектор "Пътна полиция" в  Ловеч Николай Недялков.

По думите му през 2016 г. са регистриране 649 пътно-транспортни произшествия, а тази година - 375. Тежките инциденти са намалели с 39. Основните причини са неправилно изпреварване и несъобразена скорост с пътната настилка, интензивността на движението, атмосферните условия, състоянието на пътя и превозното средство, видимостта и др.

Най-опасните участъци с най-висока концентрация на пътно-транспортно произшествия в областта са 15. Сред тях са главните пътища София - Варна, София - Плевен - Русе.
Последният инцидент на пътя София - Варна тази неделя взе две жертви - 30-годишна жена и тригодишното й дете. От началото на годината на пътя са загинали 15 души, или с трима по-малко в сравнение с предходната.

Общо през почивните дни от Областната дирекция на МВР в Ловеч съобщиха за седем катастрофи, повечето на пътя София - Варна, а основните причини за тях - неправилно изпреварване и несъобразена скорост.

Непрекъснат контрол на пътното движение, работа с техническите средства за контрол на скоростта и установяване на алкохол и упойващи вещества са част от мерките, които предприемат от Пътна полиция, каза още Недялков.

Той добави, че от 21 до 27 август ще се реализира акция, по време на която ще има засилен контрол на водачите на моторни превозни средства за скоростта на движение и ще им бъдат раздавани листовки.

Последвайте канала на

Нора Виткова
947 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини