Китай се ядоса на американските критики за религиозните свободи

  • 16 август 2017 13:14

  • 2143
  • 1
Китай се ядоса на американските критики за религиозните свободи
© Pixabay

Китай реагира остро на критиките на американския държавен секретар Рекс Тилърсън за религиозната свобода с контраобвинението, че и САЩ не са перфектни и че е по-добре да се вгледат в собствените си проблеми, вместо за отправят безпочвени обвинения, предаде Ройтерс.

Представяйки в Държавния департамент годишния доклад за свободата на религията по света, Тилърсън заяви, че китайските власти изтезават и хвърлят по затворите хиляди хора заради религиозната им вяра. Държавният секретар на САЩ даде за пример преследванията срещу членовете на сектата Фалун Гун, мюсюлманите уйгури и тибетските будисти.

Говорителка на китайското външно министерство заяви, че Китай изцяло уважава и защитава свободата на религията и вероизповеданията. "Така нареченият доклад на САЩ пренебрегва факти, бърка вярно с невярно и отправя безотговорни критики срещу Китай", подчерта тя.

Говорителката добави, че всеизвестните факти показват, че САЩ не са изцяло перфектни. Тя обаче не даде примери. „Призоваваме САЩ да се занимават със собствените си проблеми и да престанат да използват така наречения проблем със свободата на религията като инструмент за намеса във вътрешните работи на други страни“.

Китайската държавна информационна агенция Синхуа изтъкна в коментар на английски език, че както се е видяло от насилието от страна на бели националисти през уикенда в Шарлотсвил, САЩ трябва да се замислят за собствените си проблеми, преди да сочат с пръст Китай.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2143 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.08.21 | 08:34

1
НАГЛИ КРАВИ БЕ ..ТИ ИМ ВИКАШ БЕЖ ,ТЕ ОЩЕ ТОЛКОВА СЕ НАТИСКАТ ..МАЙ САМО ОСТЕН ГИ ОПРАВЯ И КИМ...АКО ПРОДЪЛЖАВАТ ТАКА ЩЕ ОСТАНЕ САМО ЮНКЕР И БАБА МЕРКЕЛ ДА ИМ ЛИЖАТ ГЪЗА ..УПС ,А НАШИТЕ КАК ГИ ПРОПУСНАХ ..АМИ ТЕ СА ВИНАГИ ПЪРВИ С БОКО НАЧЕЛО...ПЕДАЛИ..

Добави коментар

Водещи новини