Как се губят 1 или повече милиарда за ден

  • 16 август 2017 13:05

  • 2409
  • 0
Как се губят 1 или повече милиарда за ден
©

Веднъж попитали американския писател Франсис Скот Фицджералд дали богатите хора се различават от всички нас. "Да", отговорил той. „Те имат повече пари“.

Състоянието на най-богатите хора в света, като Бил Гейтс, Джеф Безос, Джак Ма, Марк Закърбърг и др., може да се увеличи или намалее с милиони, или дори милиарди долари, само в разстояние на няколко часа, пише Intheblack.

Данни на Bloomberg сочат, че към днешна дата съоснователят на Microsoft Бил Гейтс е най-богатият човек в света с 86.1 млрд. долара, изпреварвайки основателя на Amazon Джеф Безос и най-богатия европеец Амансио Ортега, които са с респективно 84.2 и 82.6 млрд. долара.

Как се губят 1 или повече милиарда за ден

Само в рамките на 24 часа през май 2017 г. състоянието на Бил Гейтс се понижи с 1 млрд. долара, след като книжата на Microsoft губят 2.8% за една търговска сесия. Безос губи дори повече – 3.7 млрд. долара, което временно го изпрати на третото място в подреждането.

Той бе изместен в този ден от Амансио Ортега, загубил „само“ 355 млн. долара същия този ден. Съоснователят на Facebook Марк Закърбърг също бе в отбора на губещите, след като акциите на компанията му поевтиняха с 3.3 на сто, а той отчете спад на богатството си от 2 млрд. долара.

Същият този ден най-богатите хора в света загубиха 35 млрд. долара, след като стана ясно, че американският президент Доналд Тръмп вероятно се е опитал да влияе на федерално разследване и паралелно с това е уволнил директорът на ФБР Джеймс Коми, който водеше разследване за евентуални връзки между предизборния екип на Тръмп и Русия.

Справка показва, че днес богатството на Бил Гейтс е намаляло с 4.7 млрд. долара, но това се дължи на факта, че той направи най-голямото си дарение от 2000 г. насам.

През юли обаче се отчита и обратна тенденция. Състоянието на Джак Ма, основател на китайския онлайн гигант Alibaba, се повиши с 2.8 млрд. долара, след като от компанията прогнозираха продажби, които са в горната граница на очакваните от анализаторите.

Книжата й тогава се повишиха с 13%, до рекордна стойност.

Виж повече тук:

Последвайте канала на

Novini.bg
2409 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини