В България няма от заразените яйца

  • 16 август 2017 11:25

  • 887
  • 1
В България няма от заразените яйца
© Pixabay

България не е сред страните-членки на Европейския съюз, засегнати от кризата със заразените яйца, стана ясно от информация на Франс прес, според която броят на държавите, в които има яйца с фипронил, е вече 17, предаде БНР.

Унгарските власти съобщиха, че изтеглят от пазара внесени от Германия замразени храни, сготвени по азиатски. С тях са снабдявани само ресторанти, съобщи Агенцията за безопасност на храните в Будапеща.

Властите в Австрия също съобщиха, че във вносни продукти – като майонеза и сладкиши – е открита малка концентрация на фипронил. Заразените храни са дошли от Германия, Холандия, Белгия и Полша и са използвани в ресторантите.

Фипронил се използва срещу паразити при животните и домашните птици и е забранен за употреба в хранителната индустрия в Евросъюза. По европейските стандарти препаратът не е опасен за здравето на хората, но според Световната здравна организация, ако се консумират големи количества от него, може да се получат увреждания на бъбреците, черния дроб и щитовидната жлеза.

Последвайте канала на

Десислава Станева
887 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.08.16 | 12:02

1
А ТО И ЧЕРНОБИЛ ГО НЯМАШЕ ,АМА СЕГА ПИША С ШЕСТ ПРЪСТА НА ЕДНАТА РЪКА...

Добави коментар

Водещи новини