Ето причината да не можете да заспите през лятото

  • 16 август 2017 10:59

  • 1905
  • 0
Ето причината да не можете да заспите през лятото
© Pixabay

Няма нищо по-разочароващо от това да легнете на влажни и потни чаршафи и да се въртите цяла нощ. Оказва се, че има научна причина да се чувствате некомфортно в горещата спалня и това е разликата между телесната и стайната температура, която е много малка и води до безсънна нощ, пише Profit.bg.

Оптималната разлика между основната телесна температура – 37 градуса, и тази на помещението, трябва да около 16-17 градуса, за комфорт по време на сън.

Като част от естествения ритъм на тялото, нашата вътрешна температура пада около половин градус вечер, като сигнал преди лягане. Ето защо една по-хладна спалня помага за по-добрия сън.

Все пак, за да спите добре, не е нужно да пускате климатика. Ето какви съвети за по-добър сън през лятото дават експертите.

Дръжте щорите затворени

Обляна от слънце стая може да звучи чудесно, но в действителност тя може да се превърне в пещ през лятото.

За да запазите стаята хладна, просто затваряйте щорите през деня. Блокирането на слънцето и топлината означава по-хладна стая по време на сън.

Яжте по-малко на вечеря 

Храненето точно преди лягане може да е причина за лошия сън, защото тялото ви започва да работи на по-висока скорост, за да усвои храната. Затова вечеряйте поне час и половина до два часа преди лягане.

Ако сте гладни, хапнете малко плодове, малка купа зърнени храни или малко сирене и бисквити, за да запазите телесната температура под контрол, но и да не се разсъните.

Още по темата четете ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
1905 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини