Убиха Балканския крал на проституцията в Струга

  • 16 август 2017 10:22

  • 26113
  • 2
Убиха Балканския крал на проституцията в Струга
© gettyimages (архив)

Дилавер Бойку-Леку, наричан Балканския крал на проституцията, бе убит в южния македонски град Струга, пише сръбският в. Блиц.

Неизвестни лица изстреляха пет куршума по 58-годишния мъж, докато той почиваше на плаж в околностите на града вчера. Според данни на полицията в града основната версия за показния разстрел е кръвно отмъщение. Леку, негов брат и баща им през 2015 г., използвайки автоматично оръжие и пистолети, убиха члена на конкурентна фамилия Ситем Истефери (23) и раниха брата на жертвата - Прентим Истефери.

Бойку е роден в семейство на етнически албанци. Той попадна под ударите на закона още през 1979 г. и имаше 17 дела заради нелегален трафик на хора, склоняване към проституция, сводничество и пране на пари. Смята се, че той е превърнал в бели робини около 3000 жени. Бойку е прекарвал своите жертви от Молдова, Украйна и Русия към Западна Европа и Близкия изток през Албания и България, пише още белградският таблоид.

Балканския крал на проституцията бе арестуван в Македония и осъден на шест месеца затвор през март 2003 г. Три месеца по-късно той успя да избяга, но бе хванат в Черна гора. Леку пак бе вкаран зад решетките и след излизането на свобода се зае с легален бизнес като хотелиер и ресторантьор.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
26113 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
възмутен

2018.02.09 | 00:35

2
Във Македония правосъдието е също корумпирано като българското. Знаят го че е престъпник с много висящи дела, но не е в затвора. Хората като нямат доверие на правосъдието започват сами да раздават правосъдие. Затова публичните домове трябва да бъдат легални. Така ще има по-
Bg

2018.02.09 | 00:35

1
Бойку Бурисув.

Добави коментар

Водещи новини