Преднината на блока на Меркел пред германските социалдемократи намаля

  • 16 август 2017 10:14

  • 1573
  • 2
Преднината на блока на Меркел пред германските социалдемократи намаля
© Getty Images/Guliver

Изоставането на Германската социалдемократическа партия от водещата в предизборната надпревара консервативна коалиция на Християндемократическия съюз и баварския Християнсоциален съюз (ХДС/ ХСС) се е свило през последната седмица от 18 на 16 процента. Това сочат публикувани днес данни от проучване на социологическия център "Форса", поръчано от списание "Щерн" и телевизия Ер Те Ел, предаде ТАСС.

Подкрепата за блока на канцлера Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се не успя да се задържи на ниво 40 на сто и спадна на 39 процента. Рейтингът на социалдемократите се е повишил с един пункт до 23 процента.

По един процентен пункт добавиха за седмица към своя резултат либералната Свободна демократическа партия и "Левите", за които смятат да гласуват съответно 8 и 9 на сто от анкетираните. Стабилни останаха рейтингите на "Съюз 90/Зелени" и на евроскептиците от "Алтернатива за Германия" - подкрепата за всяка от тези две партии е 8 на сто.

Броят на колебаещите се е стигнал максимум от началото на годината - 26 на сто от участниците не знаят за кого ще гласуват на изборите за Бундестаг на 24 септември, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1573 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.08.16 | 16:23

2
НА ШУЛЦ МУ СЕ УВЕЛИЧИЛА ДУПКАТА ОТЗАД НА 23% ОТ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ЕМОЦИИ
Горките германци!И КО ПРАИМ СЯ?

2017.08.16 | 16:23

1
Днешните министри на Борисов-3 са същите, както Министъра на транспорта и Вице на Беров- Нейчо Неев, запомнен че ЛИЧНО измете една гара и с фразата "Ега ти държавата ,щом и аз и станах Министър!" Разбира се и с пладнешките им кражби!

Добави коментар

Водещи новини