Микао Усуи: Точно днес не се тревожи

  • 15 август 2017 17:10

  • 6240
  • 0
Микао Усуи: Точно днес не се тревожи
© Pixabay

На днешната дата, 15 август, през 1865 г. е роден Микао Усуи, японски духовник, основател на Рейки .

Микао Усуи е известен като велик лечител. Той обяснява своето учение като:

„Метод за постигане на персонало извисяване."
„Ти си всичко – ако излекуваш себе си, ти лекуваш във всичко!"

Рейки е духовна практика, разработена през 1922 г., която по-късно е възприета от учители, представящи различни традиции.

Използва техника, често наричана "полагане на длани" или "полагане на ръце" като форма на алтернативна терапия и понякога е класифицирана като източна медицина от някои медицински организации. Практикуващите рейки вярват, че чрез тази техника прехвърлят („дават“) „универсална жизнена енергия“ (наричана рейки) под формата на ци. Отдаването на рейки става чрез дланите, което ѝ позволява да се ползва за самолечение и определено състояние на социален еквилибриум. Според практикуващите рейки трансферирането ѝ към пациент повишава неговото благополучие.

Излизайки извън Япония, рейки практиката добива широка популярност в Европа и САЩ.

В процеса на разработване на своята Рейки система, Усуи събира и адаптира древната мъдрост от японските етични, духовни и лечителски традиции. Неговите най-популярни пет етични принципа, превърнали се по-късно в Рейки Принципи (на японски „Gokai“) са:

Точно днес не се гневи.

Да се гневиш е като да стискаш горещ въглен, надявайки се да хвърлиш по някой друг - този, който ще се изгори, си ти. Няма да бъдеш наказан за своя гняв. Ще бъдеш наказан от своя гняв.

Побеждавайте гнева с любов.

Точно днес не се тревожи.

"Ако проблемът може да бъде решен, защо се притеснявате?Ако проблемът не може да бъде решен, тревогата не прави нищо добро."

Точно днес бъди благодарен

Винаги можем да намерим нещо, за което да сме благодарни. Не бъдете дотолкова песимистично настроени, че да не можете да се сетите поне за десет неща, заслужаващи благодарност.

Точно днес работи упорито

Дзен будистите смятат че във физическата работа и извършането на ежедневните ни задачи има много по-голяма вероятност да стигнем до Просветление, отколкото ако се отдадем изцяло на медитации и непрекъснато се стремим към сатори.

Уважавай родителите си, учителите си и по-възрастните.

Уважавайте родителите си и се отнасяйте с почит към своите учители, като проявявате смиреност в тяхното присъствие. Уважавайте любимите си хора, грижете се за тях.

Всеки може да използва "лекуващата енергия от Космоса" и да възстанови вътрешната хармония на целия организъм, да изцели физическото си тяло, емоциите, ума и душата, да върне чувството за спокойствие, безопасност и просперитет. Още със ставането сутрин трябва да благодарим на Вселената за днешния ден и да обещаем, че ще го изживеем в хармония и по възможно най-добрия начин. Изграждането на навик и култура за хармония и благоразположеност, могат да обърнат живота и здравето ни в положителна посока.



Последвайте канала на

Novini.bg
6240 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини