Проверка на сирените за тревога стресна жителите на Гуам

  • 15 август 2017 14:36

  • 2244
  • 0
Проверка на сирените за тревога стресна жителите на Гуам
©

Две радиостанции на остров Гуам, срещу който Северна Корея заплаши да изстреля ракети, погрешно предупредиха жителите за опасност, предаде ТАСС, като се позова на британския в. "Гардиън".

Радиослушателите в Гуам били известени за неопределена заплаха през нощта, а тревогата продължила 15 минути. Според властите на острова, който е американска територия, предупреждението се оказало непланирана проверка на системите за известяване на населението в случай на извънредна ситуация.

Ситуацията около Гуам се изостри след гръмките заплахи на Пхенян. Миналата седмица Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския заплаши да отговори с огън и жупел, които светът никога не е виждал, ако Северна Корея заплашва САЩ. Малко след това Корейската централна телеграфна агенция съобщи, че КНДР подготвя план за ракетно нападение срещу Гуам, за да покаже възможностите си за нанасяне на изпреварващ удар по военни обекти на САЩ, припомня БТА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2244 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини