Повдигнаха обвинение на мъж, държал наркотици с цел разпространение

  • 15 август 2017 13:46

  • 1313
  • 0
Повдигнаха обвинение на мъж, държал наркотици с цел разпространение
©

Окръжна прокуратура - Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Аспарух К., на 36 г., за това, че при условията на опасен рецидив, без надлежно разрешително, е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – амфетамин с общо тегло 314.209 грама и марихуана с общо тегло 16.91 грама, всичко на обща стойност 9 527 лева. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив. Обвиняемият Аспарух К. до момента е осъждан пет пъти – за опит за грабеж, за отклонение от военна служба, за държане на наркотични вещества без надлежно разрешение и др.

На 19 юли 2017 г. обвиняемият Аспарух К. разполагал с горепосочените количества амфетамин и марихуана. Част от наркотичните вещества бил поставил в картонена кутия от мобилен телефон, като ги разпределил в полиетиленови пликчета. Същата кутия заедно с пакет вафли, обвиняемият поставил в торба, след което тръгнал към жилището на негов приятел. Двамата се движели по ул. „Даме Груев“ в гр. Пловдив, когато били спрени за проверка от служители на 1 РУ на МВР - Пловдив. Полицаите открили в торбата, която носел Аспарух К., наркотичните вещества. Обвиняемият се опитал да избяга, но бил задържан от полицейските служители. В условията на неотложност било извършено претърсване и изземване в жилище в гр. Пловдив, обитавано от обвиняемия Аспарух К., където са открити другата част от амфетамините, електронна везна, полиетиленови пликчета и др.

По делото е извършена физико-химическа експертиза, разпитани свидетели и др. Обвиняемият Аспарух К. е с взета от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1313 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини