Патриарх Неофит бе посрещнат в храма на Троянския манастир

  • 15 август 2017 10:25

  • 878
  • 0
Патриарх Неофит бе посрещнат в храма на Троянския манастир
©

Патриарх Неофит бе посрещнат в храма на Троянския манастир, където оглави тържествената Света литургия в съслужение с други духовници. "Света Богородица очаква нашия верен живот в служба на Бога и на своя народ.

Да бъдем и ние на този пост, на който Света Богородица беше през целия си живот. Днешният празник е празник на моя манастир, в който съм приемал духовен сан и ще го обичам вовеки", заяви Негово Светейшество пред журналисти на влизане в храма.

Днес, на храмовия празник на Светата обител, пристигат миряни от цялата страна, за да се поклонят пред чудотворната икона на Пресвета Богородица Троеручица. Очаква се да дойде и премиерът Бойко Борисов.

В 11.00 часа чудотворната икона ще бъде изнесена от манастирския храм и с литийно шествие пренесена до мястото, където е сторила първото чудо.

Църквата вече се пълни от богомолци, дошли да се докоснат до чудотворната сила на Пресвета Богородица Троеручица. Те се спират да се поклонят и пред гроба на покойния патриарх Максим, намиращ се зад чудотворната икона.
Днес е и последният ден на Панаира на занаятите в село Орешак. Заради него и храмовия празник е въведена временна организация на движението като е затворена главната улица в селото, водеща до Троянския манастир и е осигурен обходен маршрут в посока Черни Осъм.

Последвайте канала на

Нора Виткова
878 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини