Йорданка Фандъкова за ремонтите в София: Всички ще трябва да проявим търпение

  • 15 август 2017 08:13

  • 3147
  • 4
Йорданка Фандъкова за ремонтите в София: Всички ще трябва да проявим търпение
©

Най-натовареното кръстовище в столицата е това на „Орлов мост“. Даваме си сметка какви затруднения ще причини затварянето му, но ремонтът трябваше да се осъществи. Всички ще трябва да проявим търпение за 10 дни, за да може ремонтът да е качествен. Това призова кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска в ефира на БТВ.

Тя допълни, че в момента се полага металната мрежа и първият слой асфалт. „Очаквам до 22 август този ремонт да приключи. Последният ремонт на това кръстовище е правен преди 11 години и гаранционният срок е изтекъл. Знаете какво беше състоянието на кръстовището. Затова моля всички шофьори да ползват обходни маршрути“, призова тя.

„Има неудобство, но трябва да се изтърпи, за да може фирмата да си свърши работата. Около 300 000 лева е стойността на този ремонт“, каза Фандъкова.

Ремонтът на отсечката на бул. „Прага“ е тежък, защото се наложи да се подмени канализационната система. За мен важното е ремонтите да са качествени“, подчерта кметът на София. „Повече ме притеснява ситуацията в кв. "Овча купел". Дълго чакано разширение и реконструкция на бул. „Монтевидео“. Уверявам хората, че правим всичко възможно ремонтът там да приключи преди 15 септември“.

„Друг тежък ремонт е на бул. "Дондуков", който трябва да приключи до края на октомври“.

„Мостът "Чавдар" се ремотнира в срокове. Очаква се да приключи до края на август“, коментира Фандъкова и добави, че тези ремонти се налагат и са много тежки.

По отношение на инцидентите с паднали клони и дървета в столицата, Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска каза: „ Това лято при тези дълги горещини има такъв проблем в цялата страна. Преди две седмици възложих специална акция за премахване на опасните клони и дървета в столицата. Премахнати са близо 300 дървета от общински терени около улици, училища и детски градини. Собствениците на частни терени трябва да огледат за опасни дървета. В момента тече процедура за закупуване на топографска апаратура за обследване на дърветата“.

„Столична община е категорично против да се изгради сграда на бул. "България“, подчерта Фандъкова. „Водим сериозна битка с инвеститорите. Въпреки, че по новия устройствен план на столицата сме предвидили зелена площ, съдът е разрешил строеж, позовавайки се на предишния устройствен план“, разкри тя.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3147 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
курва фандък

2017.08.28 | 21:23

4
Фандъка краде и с гъзъ си

2017.08.28 | 21:23

3
фандъка и тя е курва на доганчо

2017.08.18 | 12:22

2
Търпи вече 28г. ремонтите не свършват заради седесарски далавери, а София е кенефа на държавата.
Към Гост

2017.08.18 | 12:22

1
Ей, тъпак, ТИХО.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини