Доналд Тръмп се върна за един ден в Белия дом

  • 14 август 2017 19:34

  • 1879
  • 1
Доналд Тръмп се върна за един ден в Белия дом
© Getty Images

Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския се завърна днес в Белия дом, като пренебрегна журналистическите въпроси за расово мотивираните сблъсъци в Шарлотсвил, щата Вирджиния, предаде Асошиейтед прес.

Президентът помаха за кратко с ръка, докато влизаше в сградата, където се извършват ремонтни работи. Той не отговори на въпросите на репортерите дали осъжда привържениците на тезата за превъзходство на бялата раса и дали осъжда действията на неонацистите.

Една жена загина, а няколко души бяха ранени в събота в Шарлотсвил, когато автомобил се вряза в група контрапротестиращи. Те се бяха събрали в знак на протест срещу митинг на бели националисти и други, които се противопоставяха на премахването на паметник на генерал Робърт Лий от армията на Конфедерацията през Гражданската война. Впоследствие Тръмп каза, че "много страни" са виновни за насилието.

Президентът пристигна във Вашингтон, прекъсвайки за един ден своята работна ваканция, която прекарва предимно в своя голф клуб в Бедминстър, щата Ню Джърси, отбеляза АП.

Последвайте канала на

БТА
1879 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.08.14 | 20:12

1
Започва разделението на страната - САЩ.

Добави коментар

Водещи новини