Summertime jazz с Fibank

  • 14 август 2017 12:55

  • 2916
  • 3
Summertime jazz с Fibank
©

Това лято Международният джаз фестивал в Банско стана на 20 години. Един от гвоздеите в програмата на феста бе ежегодната специална вечеря, която Fibank (Първа инвестиционна банка) организира за свои клиенти, партньори и приятели.

Множество известни личности се опитват да се доберат до покана за това събитие, което по мнение на гостите се е превърнало в едно от най-важните ВИП събития на лятото. Този август Fibank изненада своите клиенти с новината, че вечерята се превръща в стилен коктейл, заради легендарната британска група Мънго Джери, която забавлява гостите на банката.

Сред гостите на събитието, което се състоя на 11 август в хотел Кемпински Гранд Арена Банско, се открояваха Ути Бъчваров, Красимира Кузманова и Димитър Кърнев от Д2. Атмосферата беше наситена с танци, джаз и свежия полъх на Пирин планина. За клиентите на ПИБ бяха осигурени ВИП рейсчета, които откараха гостите до площад „Никола Вапцаров“, където можеха да се насладят на изумителните изпълнения на Кенди Дъфлър. Партито продължи в пиано бар Sing Sing „Кемпински“ с още куп приятни изненади и музикални изпълнения.

За джаз фест Банско 2017 пристигнаха над 30 различни групи и изпълнители. Музикалното събитие вече 15 години се осъществява с подкрепата на Fibank (Първа инвестиционна банка), която за поредна година бе генерален спонсор. За разлика от много други фестивали, непросъществували във времето поради липса на рекламодатели и финансова подкрепа, водещи рано или късно до фалит на организаторите, фестивалът в Банско се провежда без прекъсване вече 20 години.

През настоящата 2017 година се навършват 100 години от рождението на Ела Фицджералд и специално по повода от Ню Йорк пристигна легендарната Пати Остин, която самата Ела е наричала своя достойна заместничка. Джаз фестът в Банско завърши с нейните вълшебни интерпретации под звездното небе в съботната вечер на 12 август.

За поредна година феновете на джаза в България се радваха на безплатни концерти и за една седмица забравиха проблемите си благодарение на подкрепата и партньорството на Fibank (ПИБ). По мнение на всички присъствали този фестивал бе незабравимо преживяване за сетивата.

Последвайте канала на

Novini.bg
2916 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Ива

2017.08.19 | 17:45

3
Всичко около феста беше на страхотно ниво! Поздравления!
Изабелла

2017.08.19 | 17:45

2
Страшно много се изкефих, даже малко съжалявам, че приключи
Георги

2017.08.19 | 17:45

1
Бях на фестивала и през 2016 и много се изкефих но тази година беше дори още по яко

Добави коментар

Водещи новини