Упреци срещу Тръмп след насилието във Вирджиния (снимки)

  • 13 август 2017 20:39

  • 4597
  • 10
Упреци срещу Тръмп след насилието във Вирджиния (снимки)
© Gettyimages

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския си навлече критики и от републиканци, и от демократи, че не е заклеймил изрично белите националисти след сблъсъците във Вирджиния, като видни конгресмени заявиха, че той трябва да заеме публична позиция против групите, изповядващи расизъм и омраза, предаде АП.

Тръмп, който е на работна ваканция в голфклуба си в Ню Джърси, се обърна към нацията вчера следобед, след като кола се вряза в антирасистки демонстранти в град Шарлотсвил, където се бяха събрали за шествие неонацисти и бели националисти, но не спомена поименно нито една група, а вместо това обвини за насилието "много страни".

"Омразата и разделението трябва да спрат, и трябва да спрат веднага", каза той. "Трябва да се обединим като американци с любов към нацията си искрена обич един към друг", добави Тръмп.

Той заяви, че "осъжда възможно най-твърдо тази проява на омраза, нетолерантност и насилие от много, много страни. Това продължава в нашата страна от много време. Не от времето на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския. Нито Барак Обама. Това продължава от много, много дълго време", продължи президентът.

Той не отговори на въпросите на репортери дали отхвърля подкрепата на белите националисти и дали смята, че нападението с колата е пример за вътрешен тероризъм. Негови сътрудници, които участваха в неделните телевизионни програми, се постараха да внушат, че той наистина мисли така, но негови съпартийци републиканци настояха Тръмп лично да заклейми белите националисти.

Съветникът на президента за вътрешната сигурност Том Босуърт защити декларацията на Тръмп, като заяви, че някои от протестиращите също са проявили насилие.

Дъщерята на президента и съветник в Белия дом Иванка Тръмп написа в Twitter тази сутрин: "Не бива да има място в обществото за расизъм, бяла власт и неонацисти".



Белите националисти се бяха събрали в града, за да изразят възмущението си от плановете на властите да демонтират статуя на генерала от Конфедерацията Робърт Лий. В отговор се събраха контрапротестиращи. След няколко часа сблъсъци и насилие между двете групи кола се вряза в група мирни протестиращи. Шофьорът е задържан.

Лидерът на т.нар. "Алтернативна десница" Ричард Спенсър и бившият член на Ку Клукс Клан Дейвид Дюк участваха в демонстрацията в града. Дюк заяви пред репортери, че белите националисти работят, за да "изпълнят обещанията на Доналд Тръмп".

Тръмп като кандидат често бе обвиняван, че неохотно и само под натиск осъжда белите националисти и понякога препраща в Twitter расистки постове от социалните мрежи. Главиинят му стратег Стив Банън веднъж бе заявил, че бившият му сайт - "Брайтбарт", е бил платформа на "Алтернативната десница".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4597 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2017.08.14 | 10:43

10
"контрапротестиращите" са нарушили закона - това са агенти на руското влияние, отрепки работещи против САЩ

2017.08.14 | 10:43

9
ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ РУСКОТО ВЛИЯНИЕ - ЧЕРВЕНИ МАЙМУНИ ПРОТИВ БЕЛИ АМЕРИКАНЦИ.

2017.08.14 | 10:43

8
КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ БОКЛУЦИ ПРОТИВ ТРЪМП, ВСЕ ЕДНО КУРВАНЕЛИЯ КАК КВИЧИ ТУК
ПЕДЕРАТОРА Е ГОЛЯМ БОКЛУК..

2017.08.14 | 07:37

6
ИБРИК ,ТА ТИ НЕ ЗНАЕШ ГЪЗА ДАЛИ ТЕ БОЛИ ИЛИ ТЕ СЪРБИ..ЕДНН ПЪТ РУСНАЦИТЕ ПОМАГАТ НА ТЪПЧО ,СЕГА БИЛИ ПРОТИВ ТЪПЧО..ТОВА ПЕДАЛИТЕ СТЕ ДОСТА КУКУ,КАТО КРАВИТЕ ..Я СИ ПАСЕТЕ ТРЕВИЦА ...А ВИЕ Я ПУШИТЕ..А МЛЕЧНИТЕ ИНЖЕКЦИИ В ГЪЗА ???

2017.08.14 | 07:29

5
Мръсните комунистически терористи първо правят провокации после се нахвърлят с клевети срещу пострадалите от провокациите.

2017.08.14 | 07:38

7
ИБРИК -ФАШИСТ ..Е ТОВА ВЕЧЕ Е ИНТЕРЕСНО ..
редник

2017.08.14 | 07:23

1
Комунисти викате :) На луди ви направиха нали? Ми като не знаете какво да кажете има опция да не казвате нищо бре тъпчовци :) Те и жените ви май ще вземат комунистите докато се борите с тях :)

2017.08.14 | 07:28

4
рязаните манафи предпочитат фашисти -педерасти ,били по опитни и с по голям калибър ,да не се мъчат манафите,да ги отварят тепърва..а и по време на секса викат ХАЙЛ и вдигат ръка...

2017.08.14 | 07:23

3
Рязаните си вземат комунисти за ги ползват като жени

2017.08.14 | 07:23

2
РАЗПРАХА ТИ ГЪЗА КОМУНИСТИЧЕСКИ НАЛИ ХАХАХАХАА

Добави коментар

Водещи новини