Пожарникари предотвратиха голяма авария на бензиностанция

  • 13 август 2017 11:12

  • 1517
  • 0
Пожарникари предотвратиха голяма авария на бензиностанция
© novini.bg

Пожарникари са предотвратили голяма авария на бензиностанция в Горна Оряховица, предаде Радио „Фокус“ – Велико Търново, цитирайки Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Велико Търново.

Сигналът за промишления инцидент е получен в Оперативен център – град Велико Търново вчера в 08.35 часа. На място веднага е бил изпратен екип на Районната служба в Горна Оряховица с един противопожарен автомобил и четирима пожарникари. Те са установили, че има изтичане на пропан-бутан. Изтичането се получило в следствие от удар на колесен трактор в преграда на бензиностанцията. От сблъсъка се повредил тръбопроводът от цистерната, който захранва колонките за пропан-бутан.

Дежурният екип обезопасил мястото и по този начин успял да предотврати голяма авария. Пожарникарите останали на мястото до отстраняване на авариралото моторно превозно средство от района на бензиностанцията. Техническа неизправност в спирачната система на трактора станала причина селскостопанската машина да изгасне, да тръгне на собствен ход и да се удари в бензиностанцията.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1517 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини