В Тунис осуетили голям терористичен заговор

  • 12 август 2017 21:07

  • 3581
  • 3
В Тунис осуетили голям терористичен заговор
© Gettyimages

Тунис е осуетил "голям терористичен заговор", насочен срещу обекти на силите за сигурност в страната, предаде ДПА.

Разузнавателните служби са разкрили 22-членна клетка, планирала да извърши терористично нападение срещу офиси на полицията и армията в южната част на страната, посочи представител на службите за борба с тероризма. Терористичната клетка се е опитала да се възползва от безредиците и социалните протести в южните райони, случили се по-рано тази година, посочи говорителят, имайки предвид демонстрациите и седящите стачки в знак на протест срещу безработицата.

Заговорът е разчитал на бойци в Тунис и съседна Либия. Арестувани са петима заподозрени. През март тунизийската армия води кръвопролитни боеве срещу въоръжени бунтовници в град Бен Гердан край границата с Либия. Тогава тунизийските власти посочиха, че бунтовниците са се опитали да превземат обекти на армията и полицията в района.унис се бори с вълна от ислямски екстремизъм.

През 2015 г. в страната бяха извършени редица нападения, които силно засегнаха туризма - основен източник на приходи за Тунис. За повечето атаки отговорност пое терористичната групировка "Ислямска държава", припомня БТА.

През последните месеци страната поведе общонационална кампания срещу заподозрени в екстремизъм в опит да поправи репутацията си.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3581 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.08.13 | 16:36

2
И ние щяхме да осуетим седесарския заговор през 1989-та ако ЦРУ не се беше намесило.

2017.08.13 | 16:36

3
Ти Луканов за седесар ли го смяташ бе лайно.

2017.08.13 | 11:15

1
Финансиран ли беше от америка?

Добави коментар

Водещи новини