Румен Радев: Пожелавам на военните ни моряци никога да не забравят отговорната си мисия (снимки)

  • 12 август 2017 18:54

  • 6789
  • 26
Румен Радев: Пожелавам на военните ни моряци никога да не забравят отговорната си мисия (снимки)
© Булфото

Пожелавам на нашите военни моряци никога да не забравят важната и отговорна мисия, с която са натоварени, да носят достойно службата и да утвърждават нашия статут и самочувствие като морска държава. Това каза пред журналисти във Варна президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който участва в честването за 138-ата годишнина от създаването на Военноморските сили.

„Пожелавам им нова техника, пожелавам им ресурси и условия за пълноценна подготовка, както и достойно заплащане и условия на труд, които съответстват на наистина отговорната и тежка работа, която те изпълняват. Нещо, за което работя още от началото на своята кампания, за което свиках и първия национален съвет по национална сигурност и се надявам, че правителството ще изпълни своето ангажименти, въпреки забавянето“, допълни държавният глава.

"Законът за съдебната власт по никакъв начин не ограничава правата на магистратите", коментира Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на във връзка с отказа му да наложи вето на промените в Закона за съдебната власт. „Всички очакваме и се надяваме да имаме независими магистрати, но не и недосегаеми. Мисля, че в този дух е и целта на закона. По никакъв начин не се ограничават правата на магистратите. Това, че ще декларираш в коя организация членуваш, не означава, че има забрана за това членство. Това трябва да е ясно. Напротив. Това е един дух на прозрачност за практикуването на тази много важна професия“.

Във връзка с наложеното вето върху Закона за опазване на околната среда той коментира: „Никога не съм бил против бързото и експедитивно изграждане на важните инфраструктурни проекти, но това трябва да става при една добра законност и в никакъв случай нито един закон не трябва да подкопава устоите на правовата държава“. „Ако прочетете внимателно и самия закон и наложеното вето, ще видите, че в никакъв случай не атакувам въведения ускорен срок. Вярвам, че законодателят ще предостави такива условия, че да имаме и две съдебни инстанции, и спазване на този срок“, заяви още държавният глава.

По думите му, когато има приоритетни обекти, това означава, че може да има съответно и приоритетно решение на съда, специално за тях.

Комисията за защита от дискриминация има нужда от представител на хората с увреждания. Така президентът Радев аргументира назначаването на Петър Кичашки за член на комисията въпреки скандалите около името му.

Недоволството от назначението се породи заради съмненията, че Петър Кичашки стои зад инициативни комитети, злоупотребявали с лични данни, включително на репортери по време на кампанията за референдума преди две години. Друг скандал беше пренасочването на медийни пакети към сайт на фондация, собственост на съпругата му.

Според президента Кичашки е доказал, че защитава правата на хората с увреждания и има чисто съдебно досие, a резервите спрямо кандидатурата е трябвало да бъдат изразени по-рано. „Нека не правим наистина медийни трагедии, рано е за медиен линч. Има ли някъде доказателства, че той е извършил престъпление”, попита Радев.

„За мен силно гражданско общество означава прозрачност, откритост и двустранен диалог. От 21 юли всички номинации, включително и тази на г-н Кичашки, висят на сайта на президентството, защо до избора всички мълчаха? Не съм в състояние всички за тези имена да знам преди две години какви съмнения е имало около тях. Затова се прави това обществено обсъждане, затова са и медиите, да дадат гласност, след като тази гласност не е дадена в срока на избор, това ме навява на мисълта, че целта е друга покрай скандала с него”, изтъкна държавният глава.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6789 26

Свързани новини

Коментари 26

Добави коментар

2017.08.15 | 09:18

26
Генерал ПаРадев! И без това за никакъв чеп не става, освен за парад! Под прякото командване на Решетников и Трите Каки- Деси, СлаНинова и ИдиЙотова!
nerazbirasht...............

2017.08.15 | 09:18

24
никога да не забравят отговорната си мисиq...?????????????????????

2017.08.15 | 09:18

25
ИДИОТИЗЪМ!

2017.08.14 | 15:43

22
Радев е единствения нормален в политиката

2017.08.14 | 15:44

23
РАДЕВ Е ЕДИНСТВЕНИЯ ДОКАЗАНО КОРУМПИРАН В ПОЛИТИКАТА
МАЖОРИТАРНИ ИЛИ НЕ-ВСЕ ТАЯ!

2017.08.14 | 15:41

21
Вижте си най-мажоритарният избор! Дори БСП не го искаха за президент! Беше на 12-то място, но Решетников изкомандва Нинова и Борисов/който САМ СЕ ИЗТЪРВА във Варна, че предложил Цачева, за да спечели Радев/. Правете си извода дали България е в ЕС или е още 16-та република на СССР!
Явно

2017.08.14 | 15:40

20
Радев не е изкъртил гей тролчето

2017.08.13 | 09:35

4
злобее като не задоволена педеруга
ТРОЛА НА ГРОБ.....БИЗНЕС

2017.08.14 | 15:39

19
БАХ МАА.МУУУУУУУ И ТРОЛОВЕ. ИМА ГИ И НА ДВАТА ЛАГЕРА .........

2017.08.14 | 15:39

18
А аз, преди всичко, бих им пожелал, много здраве, на тях и семействата им, а след това всичко останало.
сидеров - БОЙКО ИМА НЕГЪРСКИ УЙ ИЗКАРА МИ МАТКАТА

2017.08.14 | 15:39

17
ТОВА СПОРЕД ВАС ПРЕЗИДЕН ЛИ Е ИЛИ НА КАКА СИ КУРИ ПУДЕЛА ДЕТО ГО НАКАРА ДА ОТКРАДЕ ДВА МИЛИОНА ЕВРО ЗА СДЕЛКАТА СЪС САМОЛЕТА ГРИПЕН
сидеров - БОЙКО ИМА НЕГЪРСКИ УЙ ИЗКАРА МИ МАТКАТА

2017.08.14 | 15:38

16
ТОВА СПОРЕД ВАС ПРЕЗИДЕН ЛИ Е ИЛИ НА КАКА СИ КУРИ ПУДЕЛА ДЕТО ГО НАКАРА ДА ОТКРАДЕ ДВА МИЛИОНА ЕВРО ЗА СДЕЛКАТА СЪС САМОЛЕТА ГРИПЕН
сидеров - БОЙКО ИМА НЕГЪРСКИ УЙ ИЗКАРА МИ МАТКАТА

2017.08.14 | 15:38

15
ТОВА СПОРЕД ВАС ПРЕЗИДЕН ЛИ Е ИЛИ НА КАКА СИ КУРИ ПУДЕЛА ДЕТО ГО НАКАРА ДА ОТКРАДЕ ДВА МИЛИОНА ЕВРО ЗА СДЕЛКАТА СЪС САМОЛЕТА ГРИПЕН

Добави коментар

Водещи новини