Ангелкова: Установени са проблеми с част от чадърите на плаж "Равда-Академика" (снимки)

  • 12 август 2017 15:49

  • 10029
  • 3
Ангелкова: Установени са проблеми с част от чадърите на плаж "Равда-Академика" (снимки)
© Министерство на туризма

Министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard участва в инспекция на морски плаж „Равда- Академика“. При проверката се констатира, че информационните табели, посочващи свободната зона за безплатно разполагане на лични плажни принадлежности и зоната с платени чадъри и шезлонги е стара и не дава вярна информация.

"Установени са и проблеми с плажните принадлежности, които туристите заплащат. За голяма част от чадърите, които се предлагат в платената зона се констатира, че са в изключително лошо състояние", съобщи министър Ангелкова. "На концесионерът ще бъде разпоредено незабавно да подмени принадлежностите, които са скъсани и в окаяно състояние". Министърът допълни, че това е задължително, за да се гарантира безопасното ползване на чадърите, както и да се подсигури качеството на услугата, за която туристите заплащат.

"Предвиждаме в договорите с наематели и концесионери да въведем изискване за подмяна на плажните принадлежности, когато видът и състоянието им вече не е на нужното ниво, за да се гарантира безопасното им използване", обясни министърът.

По време на инспекцията на плаж „Равда- Академика“ бе установено още, че зоните за свободно плажуване и площта с платени чадъри и шезлонги са равностойни.

"Има изградени и подходни пътеки към морската ивица. По време на проверка на плажа бе получен сигнал за недостатъчна добра хигиена на ивицата", каза министър Ангелкова. "Концесионерът ще бъде предупреден да обърне повече внимание на почистването на плажа", подчерта тя.

Министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard инспектира заедно с екип от експерти морски и плаж „Равда-ХТИ”, за който преди време бе получен сигнал за поставена табела „частен плаж” върху част от територията му до входа на ивицата. Тогава концесионерът на плажа обясни, че чадърите и шезлонгите в зоната са предплатени на „Равда ХТИ“ от собственика на хотела, който се намира непосредствено зад ивицата. По думите му табелата е била поставяна от гостите на хотела, за да си гарантират безплатната сянка.

„Днес установихме, че табелата е премахната. Има спасител, както и свободна зона за разполагаме на собствени плажни принадлежности. На концесионера е предписано да оборудва плажа с медицински пункт, защото към момента ползва медицинския пункт на съседен плаж”, коментира министърът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
10029 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
nm,.

2017.08.13 | 00:58

2
И ТАЗИ Е КЛУБ АРТИСТИ.

2017.08.13 | 14:36

3
те целия министерски съвет бетер балшой театър
koko606

2017.08.12 | 21:06

1
Събирай, събирай г-жо Ангелкова, че много скоро ще ти потрябват в сливенския.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини