Ангела Меркел даде старт на предизборната кампания на ХДС

  • 12 август 2017 14:06

  • 804
  • 0
Ангела Меркел даде старт на предизборната кампания на ХДС
© Gettyimages

Канцлерът на Германия Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се даде старт на предизборната кампания на партията си – Християндемократическия съюз, със специално обръщение в Дортмунд, предава телевизионният канал ZDF.

„Трябва да вербуваме, да се борим за нашите желания“, заяви германският лидер в реч, изнесена в града, възприеман като твърдина на социалдемократите.

Събитието в Дортмунд е първото от общо 50 подобни, в които Меркел ще се включи в оставащите шест седмици до изборите за федерален парламент. Към настоящия момент ХДС води убедително в проучванията на общественото мнение с почти 40 на сто – значителна преднина пред партията на социалдемократите. Последното проучване на общественото мнение, проведено от телевизионния канал ARD показа, че 59% от германците са доволни от работата на канцлера Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се.

Преднината й пред основния й опонент в предстоящите избори за федерален парламент - Мартин Шулц, е огромна, но все пак бележи спад в сравнение с данните от аналогична анкета.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
804 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини