Шефът на Пентагона се надява да реши проблема с Пхенян по дипломатически път

  • 11 август 2017 14:59

  • 1925
  • 4
Шефът на Пентагона се надява да реши проблема с Пхенян по дипломатически път
© Getty Images/Guliver

Шефът на Пентагона Джеймс Матис заяви снощи, че Америка все още се надява да реши проблема със Северна Корея по дипломатически път, съобщи Би Би Си.

След дни на яростна реторика министърът на отбраната на САЩ каза, че войната би била катастрофална и че дипломацията дава резултат.

Вчера Пхенян обяви, че приключва изготвянето на план за изстрелване на четири балистични ракети към американската територия Гуам.

Преди това президентът Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския заяви, че Северна Корея трябва "много, много да се притеснява", ако извърши нещо срещу САЩ.

Напрежението около Северна Корея се засили през последните седмици, след като през юли тя извърши изпитания на две междуконтинентални балистични ракети, припомни Би Би Си.

Снощи в Калифорния Матис подчерта, че работата му като министър на отбраната е да бъде готов за конфликт. Но добави, че усилията на държавния секретар Рекс Тилърсън и посланика в ООН Ники Хейли "имат дипломатическа тяга и постигат дипломатически резултати".

Той не уточни какви дипломатически действия са в ход.

Матис добави: "Трагедията на войната е достатъчно добре позната. Не е нужно друго описание за нея освен факта, че тя ще бъде катастрофална". На въпрос дали има военни планове за потенциален конфликт, той каза, че САЩ са готови и заяви: "Няма да казвам предварително на врага какво ще направя", пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1925 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.08.13 | 09:40

4
БИЙ КОМУНИЗМА ПО ГЛАВАТА БИЙ БИЙ БИЙ! ГОНИ ЕВРАЗИЙСКИТЕ ПРИМАТИ!

2017.08.13 | 09:40

3
Ако мадър-факърите не станат по-вежливи остров Гуам отива под водата. Това не им е седесарската нагъзена България.

2017.08.13 | 09:40

2
Вижте го тоя евреин, по-зле от терорист!
надрусан примат

2017.08.13 | 09:38

1
ще лапаш главата на комунизъма педал шибан.

Добави коментар

Водещи новини