Каракачанов и началникът на отбраната ще участват в тържествата за 138-ата годишнина от създаването

  • 11 август 2017 12:58

  • 2879
  • 0
Каракачанов и началникът на отбраната ще участват в тържествата за 138-ата годишнина от създаването
© Булфото (архив)

Военноморските сили /ВМС/ отбелязват тържествено 138-ата годишнина от създаването си с поредица от събития през цялата седмица, чиято кулминация е на 12 и 13 август, съобщиха от Министерството на отбраната.

В честването на годишнината във Варна ще участват министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността, началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев и заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов. Утре във Фестивалния и конгресен център - Варна, ще се състои тържественото връчване на дипломите на студентите от "Випуск 2017" на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров". В церемонията ще участва заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов. Дипломират се 230 студенти в образователно-квалификационна степен "бакалавър". Дипломи ще получат и 52-ма студенти от образователно-квалификационната степен "магистър". Първенец на студентите от "Випуск 2017" на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" с общ успех "Отличен - 5.94" е Калина Димова от специалността "Океанско инженерство", образователно-квалификационна степен "бакалавър".

Във Фестивалния и конгресен център същия ден ще има тържествен концерт, на който приветствие към личния състав на ВМС ще отправи техният командир контраадмирал Митко Петев. Министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев ще връчат награди на военнослужещи и на цивилни служители от ВМС.

На 13 август на Морската гара във Варна ще се състоят ритуалите по издигане на военноморския флаг и присвояване на първо офицерско звание на курсантите от "Випуск 2017" на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров". Офицерски пагони ще получат 17 курсанти - 4 жени и 13 мъже, от специалността "Организация и управление на тактическите подразделения от ВМС" от специализации "Корабоводене" за ВМС, "Военноморски комуникационни и радиотехнически системи" и "Корабни машини и механизми за ВМС". Първенецът на випуска с успех "Отличен - 5.60" е мичман Виктор Атанасов от специалност "Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво", специализация "Корабоводене за ВМС". Същия ден, по повод на празника на ВМС, на Морската гара във Варна военни кораби ще бъдат отворени за посещение от гражданите и гостите на града.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2879 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини