Мирослав Ненков: ​Бърза помощ няма да спре работа, дори и без GPS система

  • 11 август 2017 08:08

  • 5772
  • 0
Мирослав Ненков: ​Бърза помощ няма да спре работа, дори и без GPS система
©

Системите на бърза помощ няма да спрат работа, дори и да е спряна подръжката на GPS системите. A това се случва заради изтекъл договор, сега трябва да се обяви нова обществена поръчка и да се наеме нова фирма. Това коментира в студиото на "Денят започва" заместник-здравният министър Мирослав НенковМирослав Ненков Мирослав Ненков е роден на 15 март 1969 г. в град София. Завършил е специалност .

Имаме стари системи, с които ще продължи да работи системата 112 и връзката с пациента и линейката, добави Ненков.

Той обясни, че системата подобрява преноса на данни от 112 до центровете за спешна мед помощ, просто сега ще се натоварят хората от спешната помощ с въвеждане на данните на хартия и после някой ще трябва да ги внесе в електронния картон.

Всичко е записано - в колко е дошла линейката и в колко е тръгнала, може и без GPS да се види с друга, малко по-стара технология как се е движела линейката. Тя е двойно подсигурена. Технически пробив може да се случи с всяко едно нещо, затова има многоканални линии, които да подсигурят системата да продължи да работи, заяви Мирослав НенковМирослав Ненков Мирослав Ненков е роден на 15 март 1969 г. в град София. Завършил е специалност .

Последвайте канала на

Нора Виткова
5772 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини