Проверяват ателиетата за татуировки

  • 10 август 2017 19:12

  • 3270
  • 1
Проверяват ателиетата за татуировки
© Pixabay

На територията на столицата са регистрирани 51 обекта за татуировки, показват данните на Столична регионална инспекция.

Всяко студио за татуировки трябва да отговаря на редица изисквания, сред които помещението за студио за татуировки да е водоснабдено, канализирано, с осигурена течаща студена и топла вода в работно помещение, наличие на санитарен възел и спазване на необходимия дезинфекционен режим. Глобата при установено нарушение за физическо лице варира от 100 до 600 лв., а за юридическо лице – от 500 до 2000 лв., съобщава БТВ.

Извършени са проверки в 80% от тях и не са констатирани нарушения.

Експертите предупреждават, че по-евтините бои и игли могат сериозно да навредят на здравето на клиентите. Когато се използват нечисти игли или замърсени субстанции, е възможно в тялото да попаднат инфекции, които да дадат траен резултат. Като най-чести хепатитите B и C, много по-рядко други инфекции. Важно е и на мястото на татуировката да няма бенки.

Ако се спазят всички изисквания месец след татуирането можете спокойно да покажете на света красивата рисунка на тялото си.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3270 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
До Юлий Ефремов

2017.08.15 | 20:00

1
Дядка, не всяка татуировка е тотемен символ! Не бъди кон с капаци и не съди по външния вид. Аз съм покрит почти целия с татуси, но съм убеден, че съм с пъти по-интелигентен от теб, когато си бил в най-добрата си възраст. Което, според твоето мислене, означава, че си по-зле от един

Добави коментар

Водещи новини