Екатерина Захариева прие държавния министър на външните работи на Катар (снимки)

  • 09 август 2017 20:55

  • 2502
  • 1
Екатерина Захариева прие държавния министър на външните работи на Катар (снимки)
© МВнР

Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на прие днес държавния министър на външните работи на Катар Султан Бин Саад Ал-Мурейхи, който е на работно посещение в София в рамките на обиколка на Балканите. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи /МВнР/.

Двамата са обсъдили двустранните отношения и ситуацията в Залива. Захариева е уверила Ал-Мурейхи, че България подкрепя решаването на кризата чрез диалог по пътя на дипломацията. "Гледаме с надежда на посредническата мисия на Кувейт, която се ползва с широка международна подкрепа и е израз на усилията за преодоляване на разногласията в рамките на Съвета за сътрудничество на арабските държави от Залива", е добавила Захариева.

"Ние сме на визита в приятелска държава. Признателни сме за ясната позиция на България, изразена от българския министър-председател Бойко Борисов", е заявил държавният министър на Катар.

Вицепремиерът Захариева е посочила, че имаме чудесни приятелски отношения и сме готови да работим в посока тяхното практическо изражение чрез засилване на икономическите връзки и стокообмена.

В Доха, където все още няма постоянна делегация на Европейския съюз и няма посолство на Естония, България пое местното председателство на ЕС от 1 юли. "Това означава, че България една година ще председателства Европейския съюз в Катар. Нека използваме този период за задълбочаване на връзките между Катар и Съюза", е изтъкнала Захариева.

Министър Захариева и държавният министър Ал-Мурейхи са обсъдили и предизвикателствата в сферата на сигурността, борбата с тероризма и енергийната сигурност.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2502 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.08.10 | 07:54

1
ГРОЗОТИЯТА ПРИЕЛА КЪТЪР ..И КВО ..ДА ГО НАСТАНИ В СПАЛНЯТА СИ ..МОЖЕ ПЪК ДА Я ОГРЕЕ...

Добави коментар

Водещи новини