Сенатори критикуват Тръмп заради острия му език спрямо Северна Корея

  • 09 август 2017 07:06

  • 2762
  • 3
Сенатори критикуват Тръмп заради острия му език спрямо Северна Корея
© Getty Images

Американският сенатор републиканец Джон Маккейн смята, че президентът Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския не трябва да отправя такива заплахи към Пхенян, които не би могъл да изпълни на практика. Сенаторът изрази тази позиция в интервю за американската радиостанция Кей Ти Ей Ар, цитирано от ТАСС.

"Не съм съгласен с изказванията на президента, защото трябва да си уверен, че можеш да изпълниш това, което казваш, - посочи Маккейн, коментирайки вчерашните изявления на Тръмп, че може да отговори "с огън и ярост" на заплахите от страна на Пхенян. - Най-видните лидери, с които съм се срещал, не са прибягвали до такива заплахи, докато не са били готови да действат, а аз не съм уверен, че Тръмп е готов да действа."

На въпрос следва ли, според него, думите на Тръмп да се разбират като израз на готовност да се нанесе ядрен удар по Северна Корея, сенаторът отговори: "Аз не разбирам това, което той казва, и вече отдавна съм се отказал от опитите да проумявам неговите изказвания".

Сенаторът не изключи подобни изявление на Тръмп да имат само демонстративен характер. Според него Китай може в значителна степен да контролира икономиката на КНДР, и затова всякакви въпроси, касаещи Северна Корея, САЩ трябва да решават при съдействието на Пекин.

Друг сенатор, демократката Даян Фейнстийн, също взе повод от последните остри думи на президента, и призова САЩ незабавно да пристъпят към преговори със Северна Корея на високо равнище и без предварителни условия, защото политиката на изолиране на Пхенян не е дала резултат.

"Изолирането на севернокорейците не ги застави да се откажат от стремежа си да се сдобият с ядрено оръжие. И президентът Тръмп със своите високопарни изказвания не спомага за излизането от тази ситуация", отбеляза тя. Според нея "няма никакви съмнения", че експерти на КНДР сега търсят начин да монтират ядрена бойна глава на междуконтинентална балистична ракета, способна да достигне САЩ. "Дипломацията е единственият път напред", подчерта сенаторката.

Малко по-рано Тръмп предупреди Северна Корея, че за нея е най-добре да спре да отправя повече заплахи към САЩ, защото "те ще бъдат посрещнати с огън и ярост, каквито светът никога не е виждал".

Последвайте канала на

БТА
2762 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.08.11 | 01:47

3
Правилно, КНДР не е седесарска България да си я надупиш когато искаш.

2017.08.10 | 09:00

2
ГОРКАТА КРАВА ..НАСРАЛА СЕ Е ОТ СТРАХ ,МОЛЯ ВСИЧКИ ЛИЗАЧИ ОТ ЕС И БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ПРИТЕКАТ НА ПОМОЩ ,И ДА ИЗЛИЖАТ ПОЛОЖЕНИЕТО....
преродена ирландска пастирка

2017.08.10 | 08:59

1
Ех,Тръмпеле,Тръмпеле! Защо ти беше нужно да ставаш прецедент на Кравария !?

Добави коментар

Водещи новини