Екатерина Захариева се среща с държавния министър на външните работи на Катар

  • 08 август 2017 21:48

  • 2502
  • 1
Екатерина Захариева се среща с държавния министър на външните работи на Катар
© МВнР

Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на ще приеме утре държавния министър на външните работи на Катар Султан Бин Саад Ал-Мурейхи, който ще бъде на работно посещение в София в рамките на обиколка на Балканите, съобщиха от външното ведомство.

Султан Бин Саад Ал-Мурейхи е сред най-изявените представители на катарската дипломатическа служба и е вторият човек по старшинство във външното министерство на Катар, се отбелязва в съобщението. Бил е част от кабинета на престолонаследника. Последователно е посланик в Рим и Атина, а след завръщането си в Катар е назначен за държавен министър на външните работи от 2016 година.

Във фокуса на срещата на министър Захариева и държавния министър Ал-Мурейхи ще бъдат двустранните отношения, развитието на политическия диалог с партньорите от Съвета за сътрудничество в Залива, икономическото сътрудничество и развитие, както и предизвикателствата в сферата на сигурността, борбата с тероризма и енергийната сигурност.

В Доха, където все още няма постоянна делегация на Европейския съюз и няма посолство на Естония, България представлява ЕС от 1 юли.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2502 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.08.09 | 06:44

1
НЕ РАЗБРАХ ,СКОБАТА ЩЕ СЕ СРЕЩА С КЪТЪР ..ТО ДРУГО ДОБИЧЕ НЯМА ДА ЕВЕ ТАЯ ГРОЗНИЦА..

Добави коментар

Водещи новини