Общинарката с частната детска градина в Перник се отказва от договора

  • 08 август 2017 19:31

  • 4736
  • 3
Общинарката с частната детска градина в Перник се отказва от договора
© perniktoday.net

Общинският съветник от ГЕРБ-Перник Румяна Гьорева изпрати отворено писмо до медиите, в което обявява, че се отказва от договора с община Перник, с който част от сградата на детска градина "Пролет" й е отдадена под наем.

Ето какво заявява Румяна Гьорева:

"По повод днешния репортаж в сутрешния блок на БТВ, който касае решение на Общински съвет – Перник, за отдаване на част от сграда на частна детска градина и възникналото обществено напрежение, искам да направя следните пояснения:

Смятах, че дългогодишният ми опит като преподавател и експерт в Регионалния инспекторат по образование, ми позволява да поема отговорността и да създам условия и атмосфера за възпитание и занимания на децата на Перник. Затова и участвах в процедурата, която предвиждаше да се реновира от години пустеещата част от сградата на детска градина номер 10 и в тези помещения да се възпитават 24 деца.

След възникналото напрежение и след спекулациите, които последваха, бих искала да заявя: Отказвам се от договора с община Перник и дарявам безвъзмездно в полза на общината и детската градина средствата, вложени в ремонта на сградата.

Като човек с достойнство, който дълбоко уважава политическата сила, която подкрепя, не бих си позволила с това мое действие да уронвам престижа й. Декларирам, че незабавно започвам действия по искане за прекратяване на договора и оформянето на документите за дарение", се казва в писмото.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4736 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
sel4o

2017.08.11 | 13:50

3
Защото Бойко я предупредил да напусне

2017.08.11 | 13:49

2
аз като дългогодишен работник ? мога ли да си взема част от завода, или фабриката, или цеха ? държавата да му направи ремонт , да ми купи нови машини , а аз да го давам под наем и да прибирам безотчетно ? бизнес по български модел , и защо трябват репортажи ? нали имаме некаква фор

2017.08.11 | 13:49

1
В Плевен Общината направи плувен басейн ,даде го на частник и сега плаща по 80лв. карти за ползване на басейна за деца.За родителите и децата е добре но частника печели от данъците които плащаме.Това си е кражба.

Добави коментар

Водещи новини