80% ръст на туристите в Пловдив

  • 08 август 2017 12:25

  • 1672
  • 0
80% ръст на туристите в Пловдив
© Уикипедия

Туристическите центрове в Пловдив - на пл. "Централен" и в Стария град, отчитат 80 на сто ръст на броя на туристите за първото полугодие спрямо същия период на 2016 г. Това съобщиха от пресцентъра на община Пловдив.

Най-голяма е посещаемостта през април, когато в града са гостували 2329 души повече в сравнение със същия месец на 2016 г. Според статистиката 78 процента от посетителите са чужденци.

От откриването си на 7 юни т.г. новият Туристически център на ул. "Райко Даскалов"1 е посрещнал повече от 6300 посетители от страната и чужбина. Значителен ръст се отчита по отношение на туристите от Турция, САЩ, Израел, Великобритания, Испания, Италия. Все повече са индивидуалните посещения от Албания, Аржентина, Азербайджан, Бразилия, Венецуела, ОАЕ, Колумбия, Пакистан, Уругвай.
Забележителен ръст е отбелязан и в посещенията на музеите в Пловдив за първите шест месеца на тази година - 54 на сто, или 63 600 посещения повече, допълват от общинския пресцентър. Рекорден брой са посетителите на обектите в Старинен Пловдив - 90 091 туристи, което е с 54 927 повече в сравнение с миналата година и с общ ръст от 156 процента.

Сред най-посещаваните са Античният театър, Римският стадион и Малката базилика. От възрожденските къщи с най-голям интерес се ползва къщата "Клианти", която скоро бе отворена след цялостна реставрация. Управлението на Стария град предлага комбинирани билети с отстъпка за пет от обектите.

При музеите с най-висок ръст на посещаемост, 30 на сто, е Природонаучният музей, следван от Етнографския музей, Културния център "Тракарт" и Градската художествена галерия, които отчитат по 7 процента ръст.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1672 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини