Обвиниха 26-годишен от Стара Загора за палеж

  • 08 август 2017 12:19

  • 1182
  • 0
Обвиниха 26-годишен от Стара Загора за палеж
©

Окръжна прокуратура-Стара Загора привлече Йордан Б., на 26 г., като обвиняем за това, че запалил сгради, представляващи имущество на значителна стойност, като пожарът е представлявал опасност за живота на хора и е имало опасност да се разпространи върху други имоти – престъпление по чл. 330, ал.2, т.1 и т.2 вр. с ал.1 от Наказателния кодекс.

На 04/05.08.2017 год. в с. Горно Ботево, обл. Стара Загора, възникнал конфликт между два рода, живущи в същото село. След приключване на конфликта Йордан Б. се прибрал в дома си и видял, че братята му са пострадали. Решил да си отмъсти. Той източил в пластмасова туба бензин от моторната резачка и отишъл до жилище, собственост на Анка А.. В непосредствена близост до къщата се намирала стопанска постройка. Там Йордан Б. изсипал от тубата бензина и запалил  стопанската постройка. В резултат на запалването изгоряла стопанската постройка и намиращите се в нея животни. Пожарът се разпространил и обхванал и къщата, която също изгоряла.

С Постановление на Окръжна прокуратура – Стара Загора обвиняемият Йордан Б. е задържан за срок от 72 часа. В Окръжен съд – Стара Загора ще бъде внесено искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо него. Разследването по делото продължава, като са разпитани свидетели и са назначени пожаротехническа експертиза и оценителна експертиза.

За това престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 3 до 10 години.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1182 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини