Нено Димов: Заповедта за защитена зона "Комплекс Калиакра" не е отменена (обновена+видео)

  • 08 август 2017 13:28

  • 6361
  • 9
Нено Димов: Заповедта за защитена зона "Комплекс Калиакра" не е отменена (обновена+видео)
©

Започна срещата по казуса "Калиакра", която е организирана от премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и се провежда в Министерски съвет, предаде репортер на Novini.bg.

На срещата участие взимат самият министър-председател, министърът на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе, кметове, собственици на имоти, представители на природозащитни организации, на научната общност, на браншови организации и експерти от МОСВ. Преди началото на диалога Борисов беше лаконичен и обяви, че е разговарял с еврокомисаря по околна среда, морско дело и рибарство Кармену Вела. "Надява се конструктивно и бързо да бъде намерено решение на този проблем", каза още премиерът.

Министър Димов обясни, че "България трябва да съхрани природата си по европейски начин, защото ние сме част от Европа. Това трябва да стане с подкрепата на местните общности и власти. Проблемът на Калиакра не е в Брюксел. Не и в "Натура 2000". Проблемът е в определяне на границите. Този проблем е замитан години под килима и не са търсени решения", категоричен беше той.

Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе изрази надежда, че след тази среща ще бъдат намерени работещи решения, с които да се смени политиката, която водим за опазване на околната среда и и подчерта, че отменената заповед крие риск от санкции за България.

"Заповедта за защитената зона "Комплекс Калиакра“ ще продължава да действа и не е отменена, докато не се направи прецизирането на нова. Заповедта не касае акваторията на Черно море. Тази седмица ще бъда в Каварна, за да говорим на тази тема". 

Това обяви на пресконференция министър Димов, след края на срещата. "Балансът трябва да бъде между интересите на околната среда, местното развитие и собствениците на земи. Този баланс не се намира лесно. Дълбоко убедени сме, че трябва да го намерим. Гарантираме, че българският данъкоплатец няма да бъде натоварен със стоици милиони за дейности, които не са навременни, но за които сме осъдени. Основният проблем е Планът за управление на защитената зона "Калиакра“, в който се сблъскват редица интереси. Ще бъдат направени към междуведомствената работни груби няколко подкрепи, които да се занимаят с казусите. Ще има представители на всички заинтересовани. Когато имаме единно решение, ще отида и ще го защитя в Брюксел. Този план не може да дебалансира в каквато и да е посока“, каза още министърът и разкри, че в рамките на тази седмица ще бъдат определени 4 работни групи, занимаващи се със земеделие, строителство, енергетика и акватория.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6361 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Е.ЕТЕ СИ МАЙКАТА!

2017.08.09 | 08:31

9
Борисов управлява вече 3-ти мандат! Значи той замита проблемите! Значи всичките ГЕРБ-БСП-ОП-ДПС са един отбор! Ами то е очевидно! Борисов-3 на ГЕРБ е същият, като Орешарски на БСП и ДПС! Крепи се на Сидеров! И хич не им пука ТАМ ГОРЕ, кой за кого и за какво е гласувал!КОКАЛА е важн

2017.08.08 | 23:01

4
стига палчи твоите няма да допуснем до властта, САМО ГЕРБбе селяк! :)))

2017.08.09 | 08:31

8
Всичко при костовизма в който живеем е замитане под килима и седесарски далавери.
бутането кога

2017.08.09 | 08:31

7
БУТАНЕТО НА ГОЛФА И ВЕТРОГЕНЕРАТОРИТЕ, ЗАРАДИ КОИТО СМЕ ОСЪДЕНИ - КОГА? ИЛИ ПАК ЩЕ ОТИДЕТЕ ДА БУТАТЕ КОЛИБАТА НА НЯКОЙ БЕДЕН РИБАР? ЖАЛКА ДЪРЖАВА И МАЙ ЖЕСТОКА КОРУПЦИЯ?
едни и същи в далаверите

2017.08.09 | 08:31

5
ВИЖТЕ В "БИВОЛ" КОИ СА КРУПНИТЕ СОБСТВЕНИЦИ И КАК СА СТАНАЛИ ТАКИВА И ВСИЧКО ЩЕ ВИ СТАНЕ ЯСНО! ЕДНИ И СЪЩИ ВСЕКИ ПЪТ ОТ ВСЯКАКВИ ПАРТИИ!

2017.08.09 | 08:31

6
все пак суджука на живко е стигнал където трябва
сидеров - АТАКИСТИ БОЙКО МИ РАЗПРА ГЪЗЪ !!!!!!!!!!

2017.08.08 | 18:30

2
АТАКИСТИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! САРАТНИЦИ МОЙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! СТАНА ГОЛЯМА БЕЛЯ БОЙКО МИ РАЗПРА ГЪЗЪ КАКВО ДА ПРАВЯ СЕГА ???????????????????????????????????????????
АХМЕД ДОГАН - МЪЖ НА ПЕРХЕДРОЛЕНИЯ волен ханъм !!!

2017.08.08 | 18:30

3
волене КУРВО МРЪСНА ЗАЩО ИЗБЯГА ОТ САРАЯ ЦЕЛИ ДВЕ ГОДИНИ БЕШЕ ПРИ МЕН КОГАТО УПРАВЛЯВАШЕ ОРЕШАРСКИ СЕГА ИЗБЯГА ПРИ БОЙКО СЪС ГОЛЕМИЯ КРАН ДА ТИ РАЗПОРИ ГЪЗЪ

2017.08.08 | 16:08

1
ИЗНЕНАДА ЛОШО ДРУГАРЕТЕ ХАХА

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини