Какво знаете и не знаете за лунното затъмнение?

  • 07 август 2017 14:46

  • 15919
  • 0
Какво знаете и не знаете за лунното затъмнение?
© Pixabay

Частичното лунно затъмнение ще се случи на 7 август в 21:21ч в 16-я градус на Водолей. От гледна точка на ведическата култура, това събитие е неблагоприятно.

В астрологията Слънцето е цар, а Луната е царицата и тези две светила олицетворяват мъжкото и женското начало. Затова жените най-силно чувстват негативното въздействие на лунното затъмнение, отколкото представителите на силния пол, а по време на слънчевото затъмнение става обратното.

Женското начало се олицетворява не толкова от жените като такива, а от всичко свързано с женската енергия в този свят – майчинството и децата. Луната отговаря за психическото и психологическото състояние на човека, затова по време на лунно затъмнение хората може да се чувстват дискомфортно, да губят настоението си без видима причина, може да предизвика чувство за самота. Личността не само усеща вътрешно неудовлетворение, тя активно изхвърля негативна енергия, която се отразява на останалите.

Въздействието на затъмнението засяга повече хора, които имат слаба Луна в хороскопа си: тя може да се намира в неудобни домове или знаци на зодиака, да се намира под влияние на лоши планети. Също така могат да бъдат чувствителни Лунното затъмнение ще окаже влияние и върху мъже, при които преобладава в тънкото им тяло повече женска енергия. Също така на деца до 4 годишна възраст като се проявява във физическа и психическа болезненост, повишена раздразнителност и възбуда.

Какво да се прави по време на затъмнение? Старайте се колкото може по-малко да се движите и да стоите навън. Добре е да се пости, да се повтаря мантрата на Луната. Една от мантрите принадлежащи на Луната е следната:

ОМ ШРАМ ШРИМ ШРУМ СА ЧАНДРАМАСЕ НАМАХ

Колкото повече се повтаря, толкова по добре.

Време, когато всеки трябва да се обърне навътре в себе си. Не само сега, но особено в този момент е важно да избягвате всякакви прояви на непочтенност, да влизате в спорове и конфликти, да безпокоите други хора. Отделете внимание на майките си и роднини по майчина линия. /При слънчевото затъмнение на бащата и роднините по бащина линия./ Поискайте прошка от тях, ако в нещо сте съгрешили.

Тъй като Луната отговаря за сърдечната чакра, в деня на лунното затъмнение може да възникнат недоразумения и кавги в отношенията с приятели, роднини, партньори. Не вземайте на сериозно всичко, което ви се случва на емоционално ниво. Избягвайте да вземате сериозни решения, които касаят живота ви и връзките ви.

По време на лунно затъмнение може да се освободите от неудачи в работата и личния живот, от болести, от урочасване, от врагове. Половин час преди затъмнението вземете очистваща вана със сол, добавете 5- 10 капки портокалово масло, оплакнете се после под душа. Това е началото на ритуала за очистване. Дрехите трябва да са чисти. Ритуалът се провежда на празен стомах. Изпийте няколко чаши минерална вода като добавите лимон и чаена лъжичка мед. Пригответе чиста хартия, молив, две свещи - розова и бяла, съд, в който ще изгорите хартията. Пуснете спокойна музика. Запалете свещите и започнете ритуала по изменение на живота си. Напишете на единия лист всичко, от което искате да се освободите от живота, това което ви пречи и тревожи. Прочетете го, анализирайте го и го изгорете. След това изхвърлете пепелта през прозореца на улицата. На нов лист напишете всичко, което искате, към което се стремите. Прочетете го и си представяйте, че сте го постигнали. Сутрин и вечер отделяйте внимание на написаното. Така ще настроите себе си към благоприятни изменения на съдбата.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
15919 0

Свързани новини

Водещи новини