Положителни финансови резултати отчитат от АЕЦ "Козлодуй"

  • 07 август 2017 12:36

  • 1153
  • 1
Положителни финансови резултати отчитат от АЕЦ "Козлодуй"
©

АЕЦ "Козлодуй" приключи първото полугодие на 2017 г. с положителни финансови резултати, като печалбата на дружеството след данъчно облагане е 33,9 милиона лева, съобщават от пресцентъра на атомната централа.

Печалбата на дружеството за същия период на предходната година е била 236 хиляди лева, се уточнява в съобщението. Приходите от дейността на атомната централа са 418 милиона лева. Ръстът спрямо първото шестмесечие на 2016 г. е 22 милиона лева.

АЕЦ обезпечава със собствени средства изпълнението на дейностите по осигуряване на безопасната експлоатация на ядрените блокове и изпълнението на инвестиционните проекти за продължаване на срока на експлоатация и за повишаване на мощността им, се допълва в съобщението.

Принос за добрите финансови резултати има както отличната работа на екипа на атомната централа, така и намаляването на размера на вземанията от НЕК ЕАД и значително по-благоприятната, в сравнение с миналата година, пазарна среда.

Положителната тенденция продължава и през юли 2017 г. , посочват от АЕЦ.

В края на месеца са отчетени приходи от продажба на електрическа енергия по регулирани и свободни цени на стойност почти 96 милиона лева. Това е най-високият размер на месечни приходи от продажби за АЕЦ "Козлодуй" от стартирането на либерализацията на енергийния пазар в страната през 2004 г. до момента, допълват от пресцентъра на дружеството.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1153 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
не за дълго

2017.08.11 | 18:15

1
хамериканските тецове сега ще ги занулят и скоро, ще има ново увеличение на тока.

Добави коментар

Водещи новини