Близо 140 нелегални мигранти бяха спрени край либийските брегове

  • 06 август 2017 18:10

  • 1289
  • 1
Близо 140 нелегални мигранти бяха спрени край либийските брегове
© Pixabay

Близо 140 нелегални мигранти, сред които пет жени и три деца, днес бяха спрени и отведени на сушата при опит да стигнат до Европа, предаде АФП.

Общо 137 незаконни мигранти бяха спасени от бреговата охрана, а след това ни бяха предаде, съобщи Амин ал Бусефи, ръководител на организацията за борба с незаконната миграция в Тажура, на източното крайбрежие на Либия.

Мигрантите от различни африкански страни са били на борда на гумена лодка и са били заловени на близо 20 морски мили северно от Сайяд, село на брега на морето, разположено на трийсетина километра западно от Триполи.

Кораб, транспортиращ европейци, симпатизанти на крайната десница, чиято цел е да отпращат морски съдове с мигранти към Африка, днес се бе насочил към Тунис.

Туниски рибари се бяха мобилизирали в пристанището Зарзис, в югоизточната част на Тунис, да не допуснат този кораб, Се-Стар /C-Star/ да акостира.

"Мисията" на представители на крайната десница, наели този кораб, е да "Да браним Европа" и тяхната дейност се финансира от кампания, започната от млади французи, германци и италианци, които се обявяват против мигрантите. На сайта в интернет "Да браним Европа" обвинява неправителствените организации, че "прекарват нелегално стотици хиляди незаконни мигранти в Европа, застрашавайки сигурността и бъдещето на нашия континент" и обещава "да направим нещо, за да се противопоставим на това".

Последвайте канала на

БТА
1289 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.08.07 | 06:12

1
3 милиона са в Турция и Ердоган ще ги напъди насам когато си поиска, та с 140 ще ни плашите. Да се махаме от ЕС.

Добави коментар

Водещи новини