МОСВ: Кметове, собственици на имоти и еколози ще търсят баланс за Калиакра

  • 06 август 2017 13:07

  • 1793
  • 2
МОСВ: Кметове, собственици на имоти и еколози ще търсят баланс за Калиакра
© МОСВ

Кметовете на общините Каварна, Шабла и Балчик, собствениците на имоти от инициативния комитет „Да спасим Крайморска Добруджа“, представители на природозащитните организации, Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания при БАН (ИБЕИ – БАН), браншовите организации и експерти от министерството на околната среда и водите ще търсят баланс по проекта за интегрирания план на защитените зони в района на Калиакра. Всички страни ще бъдат поканени във вторник (8 август) в Министерския съвет.

Това стана ясно по време на проведената днес среща на министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, вицепремиера Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 и министъра на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе с кметовете на трите общини и представители на инициативния комитет „Да спасим Крайморска Добруджа“.

Трябва да се намери максимално балансирано решение за режимите в границите за защитените зони, заяви министър Димов, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1793 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.08.24 | 11:51

2
ПРАХ В ОЧИТЕ НА ХОРАТА.

2017.08.24 | 11:51

1
СОБСТВЕНИЦИ НА ИМОТИ КОИТО СА В НАРУШЕНИЕ? ВСЕ ЕДНО ОГРАБЕНИ И КРАДЦИ ДА СЕДНАТ ДА ТЪРСЯТ БАЛАНС ЗА ДА НЕ ХОДЯТ КРАДЦИТЕ В ЗАТВОРА.

Добави коментар

Водещи новини