Банско ще пулсира в ритъма на джаза

  • 04 август 2017 17:45

  • 1450
  • 2
Банско ще пулсира в ритъма на джаза
© Pixabay

От 5 до 12 август Банско ще пулсира в ритъма на джаза с юбилейното 20-о издание на международния джаз фестивал, съобщи пресцентърът на общината. В продължение на осем вечери Банско ще е подвластен на тази завладяваща музика с безброй почитатели. Концертите започват в 19:00 часа на площад "Никола Вапцаров".

Традиционният музикален форум в Банско събира на една сцена плеяда от звездни имена от България, Македония, Германия, Италия, Франция, Словения, Сърбия, Швейцария, Унгария, САЩ, Полша, Великобритания, Грузия, Израел и Холандия. Участие в първата фестивална вечер на 5 август ще вземе българското суинг трио "Сентиментъл Суингърс" - Андрония Попова, Десислава Андонова и Вера Шандел, заедно с Биг бенд "Благоевград" с диригент Борис Янев. Специален гост ще бъде тромпетистът Михаил Йосифов. "Гвоздеят" на вечерта ще бъдат Аксел Цвингенбергер - един от най-популярните буги изпълнители на планетата, и македонецът с неповторима техника на свирене на китара и тон Влатко Стефановски с неговото трио, информират организаторите.

Италианската певица Партиция Лакуидара, чиято музика обхваща различни жанрове, богата на фолклорни мотиви и експериментално звучене, ще закрие първата джаз вечер под открито небе в Банско.

Всяка нощ в дните на фестивала от 23:00 до 2:30 часа след края на джазовата вечер в центъра на Банско големият джаз купон ще продължава в пиано бара на хотел "Кемпински Гранд Арена Банско", допълват домакините. Най-добрите джаз музиканти от България ще свирят среднощен джаз в курортния град. Десетки любители ще имат възможността да бъдат част от така наречените джемсешъни.

Неподражаемата джазпевица Йълдъз Ибрахимова се завръща отново в любимото Банско, за да настрои публиката на джазвълна в днешната предфестивална вечер с концерт в един от големите хотели на планинския курорт, информират още организаторите. Компания ще й прави Биг бенд "Благоевград", който е участвал в десет издания на фестивала досега. Бендът със своите солисти ще изпълни част от богатия си репертоар.

Последвайте канала на

БТА
1450 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.08.06 | 08:32

2
И Бойко с Цецо ще видят какво е джаз, веднаж да влязат в пандиза. Заслужили са го.

2017.08.06 | 08:31

1
моля феновете на славиту да не идват тук тази седмица да люпят семки!!!

Добави коментар

Водещи новини