Младен Маринов награди служители на МВР (снимки+видео)

  • 04 август 2017 15:38

  • 8365
  • 9
Младен Маринов награди служители на МВР (снимки+видео)
© МВР

Поводът за срещата ни днес е добре свършена работа и професионални действия на колеги от СДВР и от РД“Пожарна безопасност и защита на населението“– Пазарджик – с тези думи главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов откри церемонията в МВР за награждаване на отличени полицаи и пожарникари. Свидетели сме колко е динамична оперативната обстановка в страната.

Очакванията на обществеността от работата на МВР са високи, така и трябва да бъде – МВР е структурата, която реагира навсякъде и в първите редици при защитата на реда. Знаем, че тези високи очаквания не винаги са удовлетворявани, но за нас е важно, че реагираме бързо и навреме и където позволява ситуацията решаваме проблемите незабавно. При определени случаи има забавяне, породено от сложността им, но е важно да знаем, че извършилите престъпления получават заслуженото, което е нашата цел. Тъй като недоволството от служителите на реда бързо се разпространява, днес имаме повод да се уверим, че колегите всекидневно вършат полезни за обществото дейности, така че всички ние да имаме сигурност. Тази тяхна работа не може да влезе в статистиката и да я отчетем, но е ясно, че сигурността на хората е гарантирана. Затова днес извеждаме на вниманието на обществото професионализма на колегите, които се грижат за спокойствието ни, заяви Младен  Маринов.

Със заповед за награждаване на държавни служители в МВР за проявен висок професионализъм, съобразителност и себеотрицание при операция, проведена на 24 юли 2017г., при която е спасена група от 10 деца на възраст от 7 до 10 години и ръководителката им, изгубили се и оказали се в безизходица в местността Равно боре, землището на с. Варвара, община Септември, са отличени двама пожарникари. Благодарение на действията им, всички бедстващи са успешно изведени през коритото на р. Чепинска и транспортирани до почивната база в селото. В тази връзка министърът награждава с парична награда в размер на 200 лв. за всеки от пожарникарите в Участък ПБЗН-Септември, РС ПБЗН-Белово мл. инспектор Запрян Ангелов Пиперов, ст. пожарникар и мл. инспектор Венцислав Спасов Спасов,  водач на специален автомобил I степен.

Директорът на СДВР ст. комисар Ивайло Иванов запозна присъстващите със заповедта за награждаване на държавни служители от столичната дирекция за постигнати високи резултати в служебната дейност, конкретен съществен принос при изпълнение на служебните задължения на 1 август 2017г., когато в резултат на професионализъм и инициативност са задържани шестима, оказали съпротива и нападение срещу полицейски служители по време на извършване на престъпление от общ характер. Наградените от група „Охрана на обществения ред“ , сектор „Охранителна полиция“– Пето РУ-СДВР,   с обявяване на благодарност и парична награда от 100 лева за всеки държавен служител  са: мл. инспектор Христо Бориславов Бечев, ст. полицай и мл. инспектор Красимир Стоянов Стоилов, ст. полицай, водач на патрулен автомобил. 

За постигнати високи резултати в служебната дейност  и конкретен съществен принос при изпълнение на служебните задължения на 2 август 2017г., в резултат на проявен професионализъм и инициативност при преследване, заградителни дейности, принуждаване на водач на лек автомобил, отказал подчинение и спиране при полицейска проверка и задържан от служители на СДВР, наградени с обявяване на благодарност и парична награда в размер на 100 лв. за всеки служител от група  „Охрана на обществения ред  сектор „Охранителна полиция“ към Пето РУ-СДВР са: инспектор Николай Маринов Николов, полицейски инспектор V степен мл. експерт Илия Георгиев Василев, командир на отделение мл. инспектор Юлиан Пламенов Ненков, ст. полицай.

По същия повод с отличие „обявяване на благодарност“ и парична награда от 100 лева за всеки служител са наградени и :инспектор Ясен Емилов Зърнев, полицейски инспектор, оперативен дежурен III степен към отдел „Оперативен дежурен център „ – СДВР мл. експерт Борислав Христов Мишев, оперативен дежурен към  отдел „Оперативен дежурен център „ – СДВР, както и : Инспектор Кристиян Ивайлов Иванов, полицейски инспектор VI степен мл. инспектор Данаил Николаев Цонев, полицай от група „Охрана на обществения ред“,  от група, „Охранителна полиция“ към Първо РУ-СДВР.

Когато спрямо полицейски те действия се оказва съпротива, тези случаи са ясен пример, че при всяко неизпълнение на разпореждане на органите на реда и когато е заплашван животът и здравето им, ще сме твърди и ще прилагаме закона  в пълен обем и с цялата му строгост. Поздравявам колегите с правомерните действия по закон, заяви в заключение главният секретар на МВР Младен Маринов.

 
 

Последвайте канала на

Нора Виткова
8365 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2017.08.06 | 14:02

9
раздавайте си ордени куки всичко оправихте и сега е време за това....70000 хрантутника харчат милиарди от нашите данъци 27 години!!!!!!!!!!!!

2017.08.06 | 14:01

8
системата за закрила на мафията си раздава награди ? и който се съпротивлява ще има ;законови; последствия в ;пълния им обем ; . Тъй като и последната искрица надежда изгасна , от все сърце им пожелавам последствията от идиотските им действия
Куката

2017.08.05 | 00:20

5
Нещастнико,ела да ме убиеш,за да съм "Най-добрият"!!!!Да съжалява баща ти,че като те хвърли на килима,майка ти от там те събра!!!!::::DDDDD

2017.08.06 | 14:01

7
Сам даваш отговора, кое е най-доброто ченге, мизернико!

2017.08.05 | 19:05

6
Най-доброто ченге е мъртвото ченге!
Куката

2017.08.04 | 19:59

4
Бай ГанЮ да се научи да живее!И чак тогава Същият този Бай ГанЮ да коментира,неща които не разбира!!!!Да,да Същият този ГанЮ-Ревящият и Същият този ГанЮ дето все някой Друг му е Виновен!!!!НЕЩАСТНИКЪТ ГАНЮ!!!

2017.08.04 | 18:59

3
Седесарската полиция разкрива 1 от 10 престъплени и само ако има свидетели. Свидетел си си, мамата ти ще разплаче правораздаването.

2017.08.04 | 18:06

2
Как няма да награди свършиха перфектно разследването по убийството на Мечката

2017.08.04 | 17:41

1
да, да бяха пИрфектни и ако не беше тая "епидемия", както каза д-р Св.Спасов щеше още да е жив човека

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини