Наказание за грък с непристойно поведение

  • 04 август 2017 14:39

  • 3204
  • 4
Наказание за грък с непристойно поведение
©

Гръцкият гражданин С.Х. се е признал за виновен и е сключил споразумение с прокурор в Районна прокуратура – Сандански за извършени от него престъпни деяния – непристойни действия, съпроводени със съпротива срещу орган на властта, причиняване на лека телесна повреда на полицейски служител, както и противозаконно унищожаване на чужда движима вещ.

Около 02:20 ч., на 29.06.2017 г., подсъдимият Х. се движил с автомобила си по централната пешеходна улица „Македония“ в гр. Сандански, която е забранена за движение на моторни превозни средства. В района на площад „Атлантически алианс“ той бил спрян за проверка от полицейски служители. Намирайки се на публично място, С.Х. започнал да вика на висок глас и да отправя обидни думи, псувни и цинизми на гръцки език по адрес служителите на реда. Чужденецът показвал обидни цинични жестове и движения както спрямо органите на реда, така и обществеността като цяло и оказал съпротива спрямо полицаите. Вместо да изпълни техните указания и да прекрати непристойното си поведение, подсъдимият продължил с викове и обиди, блъснал полицейския служител и му нанесъл два удара с ръка.

По-късно, в помещение за задържане на лица в сградата на РУП – Сандански, той счупил куполна камера за видеонаблюдение, като я изскубнал от стената, на която била закачена и я захвърлил на пода. Чрез нанасяне на множество удари по желязната входна врата, в помещението, в което се намирал, успял да скъса заварките на ламарината и я изкривил. Общата стойност на всички причинени от него вреди възлизат на сумата от 111,15 лв.

Съдът е одобрил постигнатото между страните споразумение, с което на подсъдимия С.Х. е определено общо наказание от една година и шест месеца „лишаване от свобода“ с изпитателен тригодишен срок. Причинените от престъплението имуществени вреди са възстановени от него, като той следва да заплати и направените по досъдебното производство разноски в размер на 222,18 лв.

Последвайте канала на

Нора Виткова
3204 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Ами

2017.08.06 | 07:17

4
Бой по канчето малака,никой за нищо ни няма!!
Krasi

2017.08.06 | 07:17

3
Прекрасна идея за развитие на нов вид туризъм- вече гръцките граждани ще могат да се радват на нова туристическа услуга с цел освобождаване от стреаса! Срещу сума от 300-400лв ще могат да нагрубяват местното население, да ги унижават по лична преценка, срещу минимално доплащане ще се предлага пакет с включен "Побой над полоцай", шофиране в забранен район по избор на клиента..... и демонстративно ходене по-голяма нужда на публично място в централна градска част по избор. По този начин ще се спести време на и без това натоварената съдебна система и ще влизат повече пари в хазната и населението на България
Фильо

2017.08.06 | 07:16

2
Такива трябва да ги ебем публично на мегдана
Слави

2017.08.05 | 07:59

1
Липсва ни Никифор.

Добави коментар

Водещи новини