Десетки каравани и палатки са незаконно разположени в имоти близо до плажа "Корал"

  • 03 август 2017 15:59

  • 2529
  • 2
Десетки каравани и палатки са незаконно разположени в имоти близо до плажа "Корал"
©

Десетки палатки, каравани и кемпери, заслони и мобилни заведения са разположени в частни имоти в близост до плажа "Корал". Това установи днес проверка на кмета на Община Царево Георги Лапчев, експерти на Общинската администрация, еколози, полицаи, геодезисти.

Проверката бе предизвикана след сигнали на собственици на земи, които се оплакали, че в имотите им има незаконно настанени.

Проверяващите днес завариха химически тоалетни поставени на защитени пясъчни дюни, в частните имоти имаше сателитни чинии закачени на дървени колове, соларни батерии, външни умивалници, необезопасени кабели и др. Повечето от незаконните палатки, каравани и кемпери са поставени върху 11 частни парцела собственост на испанската компания "Ибедрола". Фирмата закупи имотите преди около 10 години.
Тези хора нямат договори за да ползват чужди имоти, каза Плумка Митрева, директор на "Местни данъци и такси" в Община Царево. Когато ги попитаме казват, че са се договорили устно, обясни тя.

Тук сме, за да установим какво се случва реално на "Корал". Ще се направят замервания за да се установи къде точно и в кои имоти са разположени незаконните обекти. Така общината ще има сигурно доказателство, и това е важно когато се стигне до спор, заяви кметът на Община Царево Георги Лапчев.

Повечето от собствениците на имоти са написали в годишната декларация, че няма да ползват терените си и искат да бъдат освободени от такса смет. На практика обаче нещата стоят по различен начин. Мнозина от почиващите са поставили караваните си върху такива терени, а отпадъците, които оставят след себе си се почистват за сметка на Общината, каза кметът.
Заради нарушенията на "Корал", Община Царево ще поиска да бъде спряно електричеството и водоподаването към имотите, попадащи в цялата територия на плаж "Корал".

Последвайте канала на

Нора Виткова
2529 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.08.12 | 17:54

2
за палатки е незаконно за бетнонни гета може

2017.08.10 | 19:51

1
е ;царя; още ли не ги е проиграл ? имотите ?

Добави коментар

Водещи новини