Окончателно оправдаха Петър Низамов-Перата за ареста на мигранти със "свински опашки"

  • 03 август 2017 11:56

  • 5843
  • 4
Окончателно оправдаха Петър Низамов-Перата за ареста на мигранти със "свински опашки"
© Булфото (архив)

Петър Низамов-Перата е оправдан и на втора инстанция по обвинението за гражданския арест на мигранти в Странджа. Решението е на тричленен състав на Бургаския окръжен съд (БОС) с председател Събчо Събев, съобщава "Флагман".

В мотивите на съда се посочва, че в разследването имало куп пропуски. Първите съществени са при разпознаването. На мигрантите били предоставени различни снимки, по които те е трябвало да посочат кой ги е завързал със свински опашки. Това било недопустимо, защото Низамов към онзи момент е задържан и трябвало да се осигури присъствието му, за да бъде разпознат на живо.

Съдът не приема за доказателство и видеото, тъй като при опит да се извърши лицево разпознаване на субектите кадрите се замазвали, получавал се цифров шум и не можело да се установи кой закопчава иракчаните. Свидетелските показания не сочели към доказателства, че именно Низамов е извършил задържането, пише в мотивите си съдът.

По второто обвинение – за откритата марихуана в апартамент, обитаван от Низамов и семейството му, съдия Събчо Събев намира други пороци. За претърсването били извикани поемни лица, но те не станали свидетели на намирането на марихуаната. Другите вещи, намерени в жилището му – газов пистолет, мачете и 13 патрона не са използвани при твърдяното от прокуратурата престъпление, допълва съдът и оправдава окончателно Низамов.

Решението на тричленката на БОС не подлежи на обжалване.


 


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5843 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.08.04 | 16:03

4
Свобода за Перата!
Марчето

2017.08.03 | 13:15

3
Браво. Сега да ходи да лови още орки.
Sa

2017.08.03 | 12:59

2
Koi si plashta i ima vrazki go opravdavat....
Ввв

2017.08.03 | 12:43

1
Еййй само с тези мишоци и безгръбначни ни занимавате,а реалните престъпници от категорията на Винкела...си вършеят

Добави коментар

Водещи новини