Теменужка Петкова: Хората не трябва да се притесняват от либерализирания пазар на ток

  • 03 август 2017 08:38

  • 2852
  • 3
Теменужка Петкова: Хората не трябва да се притесняват от либерализирания пазар на ток
© Булфото (архив)

В рамките на посещението в Македония бе подписан меморандум за сътрудничество в областта на природния газ, каза енергийният министър Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по по БНТ.

Коментирайки документа, гостенката в студиото посочи: Това е сериозна крачка напред в двустранните отнемелия в областта на енергетиката и изграждане на евентуална газова връзка между двете страни.

За Хъб "Балкан" Петкова посочи, че проектът е разработен в сътрудничество с Европейската комисия стои сериозно зад този проект. Подкрепата за проекта е безрезервна, каза тя. Министърът допълни, че е получено официално писмо от ресорния комисар Мигел Канете. "Наред с това има интерес от други наши партньори, които са заинтересовани от пренос на газ за и през България", добави тя.

За либерализацията на пазара на ток министърът в третото правителство на ГЕРБ припомни, че процесът бе отлаган с години. "Българските граждани не трябва да се притесняват, защото това означава конкуренция и монополът на трите дружества ще падне", категорична бе тя.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2852 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
naco

2017.09.11 | 13:58

3
КЪДЕ са ПЛАТЕНИТЕ РЕАКТОРИ,Теменужкеееееееееееее? НАРОДЕ????

2017.09.11 | 13:58

2
ОЩЕ ЕДНА ГЕРБЕРСКА ХИЕНА СТАРА КУРВА ЖАДНА ЗА НАРОДНА ПАРА!

2017.09.03 | 18:08

1
ИМАТ РАЗРЕШЕНИЕТО НА ЕС ЗА ГАЗОРАЗПРЕДЕЛИТЕЛНА СТАНЦИЯ ..ТИЯ ПЕДАЛИ ОТ ЕС СЕ БЪЗИКАТ С БЪЛГАРИЯ ,А ТИЯ САМО ИМ СЕ ДУПЯТ ..БОЖЕ КАКВИ КРЕТЕНИ НИ УПРАВЛЯВАТ..

Добави коментар

Водещи новини