Иззеха 500 кг контрабанден тютюн

  • 02 август 2017 10:55

  • 4363
  • 0
Иззеха 500 кг контрабанден тютюн
© pixabay.com (архив)

500 кг контрабанден тютюн са иззети при специализирана полицейска операция в землището на село Аврен, задържани са трима мъже. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

При полицейски действия, предприети в рамките на специализирана операция за противодействие на икономическата престъпност, в землището на село Аврен, служителите на реда открили фургон, приспособен за нелегално съхранение и обработка на тютюн без акцизен бандерол. В момент на рязане на контрабанден тютюн са задържани трима мъже с инициали А. К. (на 39 г.) от с. Абланица, В. Б. (на 51 г.) от София и А. Д. (на 52 г.) от София. Те са известни на МВР.

Във фургона са открити около 100 кг нарязан тютюн без акцизен бандерол, други близо 400 кг тютюн на бали; машина за рязане в процес на работа; електронна везна, както и два казана за обработване на суров тютюн. Тримата мъже са задържани за срок до 24 часа. Установено е, че тримата мъже са се занимавали с престъпната дейност от около година. По случая е образувано досъдебно производство. Разследването се наблюдава от прокурор от Районна прокуратура – Варна.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4363 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини