Как Пазарджик се върна на икономическата карта на България (видео)

  • 02 август 2017 09:10

  • 19215
  • 3
Как Пазарджик се върна на икономическата карта на България (видео)
©

Кметът на Пазарджик Тодор Попов, градоначалник трети мандат, разказа пред novini.bg за успехите и развитието на потенциала на града.

Г-н Попов е доволен, че вече градът се е върнал на икономическата карта на България. В администрацията се работи като в една частна фирма и затова Пазарджик поставя постоянно нови успехи. „Моделира се един начин на администриране, който да помага на бизнеса“, обясни градоначалникът. Той напомни, че днес живеем в една конкурентна среда и е важно да се създават добри условия на труд. „Ако у нас се повиши средната работна заплата и поведението на работодателите се подобри, младите ще се задържат в малките градове“, добави още градоначалникът.

Относно това, което все още не е успял да свърши като кмет на Пазарджик, Тодор Попов заяви, че винаги има несвършени неща. Според него е нужно българите да бъдем по-уверени в себе си и да надграждаме създаденото. „Когато виждаме добри неща, трябва да ги оценяваме и да бъдем отговорни“, каза той.
„Чакат ни по-добри дни“, заяви уверено кметът.

Във връзка с циганската местна общност, г-н Попов каза, че в повечето градове в Южна България има големи такива общности. Проблемите са в гетата, обясни той и добави, че не вярва, че в пазарджишкото гето да има ислямисти. По думите му, жените са ходили с бурки, защото им се плащат пари. Той смята, че ако им де предложат повече пари и кръстове ще сложат.
По думите му, най – големият проблем е образователната социализация на хората от гетото. Кметът смята, че всички трябва да се сърдим на себе си, че тези общности са станали толкова мързеливи.

Какви инвестиции предстои да се направят в Пазарджик, за да се подобри животът в града, може да чуете ТУК.



По материала работиха Галя Георгиева и Десислава Станева

Последвайте канала на

Novini.bg
19215 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Коко

2017.09.29 | 19:41

3
Какво стана с разследването за убитата му сътрудничка?
Ввв

2017.09.29 | 19:41

2
Тодоре не се излагай...

2017.08.02 | 14:28

1
ЕДИН ГРАД И ЕДНА ПИЧКА ..ПРОЛЕТ НЕ ПРАВИ..НО БИЗНЕСМЕНА МАЙ Е ТУРЧИН..КАНИ МЕ ГО И В СЕВЕРОЗАПАДНАЛА БЪЛГАРИЯ ..НЕ СМЕ РАСИСТИ ...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини