37 пожара с един починал във видинско

  • 01 август 2017 14:15

  • 1295
  • 0
37 пожара с един починал във видинско
©

През последната седмица на територията на област Видин са станали 37 пожара с един починал. Това съобщават от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РЗПБЗН)във Видин. При пожар на 30 юли в с. Динково, община Ружинци е открит труп на 73 годишен мъж. Причина за смъртта е задушаване от горене при пожара.

Само за седмица дежурни екипи на РДПБЗН са взели участие в ликвидирането на шест пожара с преки материални загуби и 31 пожара в площи със суха тревна растителност, като е налице тенденция за постоянното им нарастване. Повечето от пожарите са възникнали от небрежни действия на гражданите при боравене с открит огън в дворни места и селскостопански площи.

От РЗПБЗН Видин предупреждават, че предвид синоптичните прогнози за високи температури и липсата на валежи през следващите дни, значително ще се увеличи риска от възникване на пожари. Затова е необходимо да се предприемат мерки за недопускане на пожари при боравене с открит огън, особено в по-обезлюдените и обрасли със суха тревна растителност населени места.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1295 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини