Благодарение на правителството на Бойко Борисов в Силистра ще има кардиологично отделение

  • 01 август 2017 12:23

  • 9432
  • 7
Благодарение на правителството на Бойко Борисов в Силистра ще има кардиологично отделение
©

Благодарение на правителството на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в Силистра ще има кардиологично отделение.

Tова стана ясно по време на пресконференция, в която участваха д-р Даниела Костадинова - директор на МБАЛ-Силистра, Алтимир Адамов - народен представител от ГЕРБ, д-р Юлиян Найденов- кмет на Община Силистра, д-р Мария Димитрова - председател на Общинския съвет, Тодор Тодоров - областен координатор на ГЕРБ - Силистра, д-р Петя Чобанска - началник „Отделение по кардиология“, д-р Васил Славов – кардиолог и председател на Районната лекарска колегия, д-р Здравко Горанов - началник „Отделение по хирургия“.

„Искам да изкажа огромната си благодарност към Тодор Тодоров, който прие като лична кауза създаването на отделение по инвазивна кардиология в силистренската болница, на народния представител Алтимир Адамов за съдействието, което оказа това да се случи, за подкрепата на кмета на Силистра – д-р Юлиян Найденов и на министъра на финансите Владислав Горанов,“ заяви в началото на пресконференцията д-р Костадинова. Милион и петстотин хиляди лева отпусна Министерски съвет с Постановление №153 от 28 юли 2017г. на МБАЛ- Силистра „за закупуване на апаратура и изграждане на структура по кардиология, в т.ч. инвазивна кардиология“. Средствата са по бюджета на Министерство на здравеопазването.

„За пореден път правителството на ГЕРБ доказа, че води национално отговорна политика с грижа за хората. Затова и днес наистина заставам пред вас , като човек работил упорито заедно с д-р Даниела Костадинова за постигането на тази цел с възторг и огромно удовлетворение. Кардиологичното отделение ще бъде факт, благодарение на изпълненото обещание на финансовия министър Владислав Горанов. Той пое ангажимент пред ръководството на болницата за осигуряване на финансиране за технологично обновяване на здравното заведение, което поема близо 80 на сто от пациентите в областта и което трябва да е на ниво, за да предоставя качествени грижи и услуги. Затова искам лично да благодаря на министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и на министър Владислав Горанов“, каза областния координатор на ГЕРБ Тодор Тодоров.

Досега болните с кардиологични проблеми като остър инфаркт на миокарда са насочвани към специализираното отделение в гр.Русе. Времето от два часа за транспортиране често се оказва ключов фактор за спасяване на живота на пациентите. Това е основният мотив лекарите от Силистра да настояват за инвазивна кардиология в града. Очаква през 2018г. да има оборудвано отделение, благодарение на отпуснатите от Министерски съвет над 1 милион лева за МБАЛ- Силистра. То ще се помещава в сутерена на терапевтичния блок. В него ще работят двама инвазивни кардиолози.

Предстои обучение за работа със специализираната апаратура на лекари и медицински сестри.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
9432 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
ГЕРБАВА ЖАБА

2017.08.09 | 08:58

7
Той е слънцето,въздуха и водата за нас.

2017.08.04 | 14:42

4
аха ..и дупето ,,за кмето..

2017.08.06 | 13:37

6
БЛАГОДАРЕНИЕ НА ГРОБ И БОКО СЕ СЪМВА И МРЪКВА ..КАК ЩЕ Е АКО ГО НЯМА ...ВЕЛИКИ..МОЛЯ ТЕ ПАЗИ СИ ...ГЪЗА..ОТ КМЕТА...
С Какви Пари?

2017.08.06 | 13:36

5
Парите на Бай Хуй или на ГЕРБ ли са?! Или на данакоплатеца?

2017.08.03 | 20:55

3
"Благодарение на правителството на Бойко Борисов"е тая новина счупи култа към личността от времето на Сталин
иии

2017.08.03 | 20:55

2
Вече започвам да си мисля, че благодарение на него съм се и родил.

2017.08.02 | 02:20

1
за сигурно ..питай майка си ..на коя магистрала е служила..

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини