Джордж Клуни дава над 2 млн. долара, за да помогне на 3000 сирийски деца да учат в Ливан

  • 01 август 2017 07:46

  • 2205
  • 2
Джордж Клуни дава над 2 млн. долара, за да помогне на 3000 сирийски деца да учат в Ливан
© gettyimages (архив)

Фондацията на американския актьор Джордж Клуни планира да даде 2,25 милиона долара за откриване на седем училища за 3000 сирийски деца бежанци в Ливан, предадоха световните агенции.

Джордж Клуни и съпругата му Амал заявиха, че фондацията иска да не позволи хиляди млади хора да станат "изгубено поколение". "Те са жертви на географията и обстоятелствата, но това не значи, че няма надежда", казаха те.

"С тази инициатива ние целим да помогнем за осигуряване на образование за сирийските деца бежанци и за това да могат да станат бъдещите лидери, от които отчаяно се нуждае тяхното поколение", заявиха Джордж и Амал Клуни. Освен "Фондация Клуни за справедливост" в проекта участват компаниите Google и Hewlett-Packard.

Детският фонд на ООН (УНИЦЕФ), който ръководи проекта, каза, че подкрепата на семейство Клуни е "инвестиране в бъдещето на целия регион". Според УНИЦЕФ Ливан вече е оценил добрите намерения на звездната двойка. Ливанският министър на образованието Маруан Хамаде заяви, че Бейрут е "дълбоко признателен" на семейство Клуни.

Последвайте канала на

БТА
2205 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Марчето

2017.09.24 | 18:22

2
Долен лицемер. Защо напусна Англия? Нали бежанците са много готини. От какво го е страх? Да отива да живее в мюсленските държави, като толкова подкрепя мюсюлманите.

2017.08.27 | 21:01

1
Наш'те 240 пачи пък отиват да си пекат дирниците по луксозни курорти на държавни разноски! Изяж се Джордж!

Добави коментар

Водещи новини