Майката на изоставеното в София дете: Мислих, че то ще бъде по-добре без мен (видео)

  • 31 юли 2017 07:59

  • 26971
  • 2
Майката на изоставеното в София дете: Мислих, че то ще бъде по-добре без мен (видео)
© МВР

Помислих си, че детето ще бъде по-добре без мен. Това каза жената, която вчера изостави детето си в столичния квартал Младост пред БНТ.

Мария Иванова участваше във включване от елинпелинското с. Габра, където живее с майка си, посочи, че съжалява за случая и иска да си върне детето. "Положението е тежко", каза още тя. "Може би детето щеше да отиде при по-добри хора", предпобожи Иванова. Иванова също допълни, че живее със 100 лева месечно, защото това е сумата, отпускана като социално майчинство.

В предаването участваше и директорът на дирекция "Защита на детето" към социално министерство Емил Тодоров. Той посочи че детето е добре. "Ако жената иска да си върне детето, тя трябва да направи заявление пред службата", поясни Тодоров. Той посочи още, че през 2016 г. година е имало два-три случая, подобни на вчерашния. Тодоров също каза, че родителите, които изоставят децата си, са хора с нисък образователен ценз и живеят в условия неподходящи за отглеждане на деца.
 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
26971 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.08.01 | 19:07

2
майката не е виновна...Държавата е виновна!Не може да делиш децата!Не може майката да го издържа без помощ,а ако го пратят в приемно семейство държавата да плаща луди пари.Не може да делиш децата на българи и цигани, на с един родител и двама...
Гост

2017.08.01 | 19:07

1
Ами защо раждат като после ги изоставят като кучета по улиците,много лесно е да се оправдаеш че не ти стигат парите,много самотни родители гледат децата си в мизерия но не ги зарязват

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини