Тайфунът Несат донесе поройни дъждове и силни ветрове в Тайван

  • 29 юли 2017 14:34

  • 3033
  • 0
Тайфунът Несат донесе поройни дъждове и силни ветрове в Тайван
© Gettyimages

Тайван бе връхлетян от тайфуна Несат, който донесе поройни дъждове на острова, предаде ДПА.

Тайванската метеорологична служба заяви, че сутринта са били регистрирани поройни дъждове и силни ветрове в северната и североизточната част на страната. По-късно през деня е имало обилни валежи в източната и южната част на острова.

Властите съобщиха, че около 36 000 домакинства в южните райони на Тайван са останали без електричество. Наводнения е имало в южния окръг Пинтунг. Метеорологичната служба издаде морско и сухоземно предупреждение за приближаване на следващата буря - тайфуна Хайтанг, който според нея може да донесе още поройни дъждове. Следобед тайфунът беше на около 540 км югозападно от най-южния край на Тайван.

В китайската провинция Шенси поройни дъждове причиниха наводнения, които наложиха евакуацията на над 71 000 души и доведоха до смъртта на 10 човека, посочва БТА, като цитира агенция Синхуа. Стихията нанесе щети на пътища и съобщителни линии и наруши електроснабдяването в редица населени места. В дейностите за отстраняване на последиците от бедствието участват спасители и военнослужещи, а в пострадалите райони е изпратена хуманитарна помощ.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3033 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини