Министър Нено Димов ще награди победителите в екорали

  • 28 юли 2017 18:14

  • 1162
  • 0
Министър Нено Димов ще награди победителите в екорали
© МОСВ

Министърът на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе ще участва в награждаването на победителите в състезание от календара на Световната автомобилна федерация.

Световният шампионат за е-автомобили и нови енергии ще се проведе за пети път. Целта на „ЕКО рали България 2017 г.“ е да се насърчават новите технологии за автомобили, конструирани за съхраняване, пестене на енергия и изхвърляне на възможно най-малко количество въглероден диоксид, както и други замърсители във въздуха.

Церемонията по награждаването ще бъде в неделя, 30 юни 2017 г., в хотел „Балкан“ (бивш хотел „Шератон“), от 20,30 ч. Състезанието се провежда на два етапа - в събота и неделя, като откриването е днес - 28 юли, от 19 ч, в София на пл. „Света Неделя“.

Организаторите напомнят, че екоралито не е състезание за скорост и затова в него не участват автомобили със специално оборудване за безопасност. Всички електрически, хибридни и на алтернативно гориво автомобили, които официално са регистрирани за ползване по пътната мрежа, се допускат до участие в състезанието при същите условия, както когато се ползват ежедневно.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1162 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини