ДПС: Конструкцията на правителството е калпава като сламената къщичка на трите прасенца (видео)

  • 29 юли 2017 08:59

  • 6141
  • 6
ДПС: Конструкцията на правителството е калпава като сламената къщичка на трите прасенца (видео)
© novini.bg

Велислава Кръстева, депутат от ДПС, коментира в интервю за novini.bg отминалия политически сезон.

„Работата на ПГ на ДПС беше повече от отлична. Макар 50% от групата да сме нови, успяхме с ръководството да си изградим един много категоричен профил на опозиция каквато сме, да сме последователни във всичките си действия, да сме адекватни в Народното събрание, въпреки неадекватната формула на управлението. Така че ми се струва, че ние трябва да получим една много добра оценка за своята работа, което за съжаление не може да се случи на мнозинството, към тази много компромисно съставена коалиция“, заяви Кръстева.

Относно управляващите депутатката заяви: „В кабинета „Борисов 3“ не само фашисти и националисти бяха допуснати до властта, както беше в „Борисов 2“, а те бяха овластени на най-високи позиции. Отражението на тази екстравагандна позиция е състоянието на демокрацията у нас“.
Велислава Кръстева напомни скандалите, които съпътстват управлението и заяви, че те са диагноза за една калпава конструкция. По думите й всичко прилича на приказката за трите прасенца и сламената къщичка, която всеки момент може да бъде издухана от вятъра.

„През цялото време парламентът се занимаваше с ратификации, с гласуване на доклади и отчети, а не отразяваше политиките, които трябва да се изпълняват от Министерски съвет. И това е така, защото няма програма“, обясни народният представител.

Според Кръстева твърде скоро Борисов ще прави четвърти опит за кабинет. „Те не знаят къде се намират, не знаят и къде отиват, а когато се разпусне този парламент, няма да знаят къде са били“, категорична е тя.

Приоритети за новия сезон на ДПС са свързани основно с това Движението да продължи да да бъде категорична опозиция, която цели да коригира поведението на управляващото мнозинството и формулата на управление, защото тя е опасна за България и с нея няма да бъде реализиран нито един национален приоритет, обясни Велислава Кръстева.

Относно договорът за добросъседство с Македония депутатката напомни, че винаги ДПС е било в основата на стабилизирането на демокрацията на България и на стабилизирането на демократичните принципи на Балканите. „Доктрината на българския етнически модел на д-р Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от е доктрина за бъдещето на Европа и това е специалният принос на ДПС“, заключи Велислава Кръстева.

Цялото интервю с Велислава Кръстеваможе да видите ТУК.

 


По материала работиха Галя Георгиева и Десислава Станева

Последвайте канала на

Novini.bg
6141 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2017.08.21 | 19:20

6
тая курва е на циганина бойкоуглю
Дпс-вън

2017.08.16 | 09:51

5
Каква е тази циганка?!

2017.08.16 | 09:51

4
Тая съм я виждал на женски пазар да продава чорапи Българи - вижте хубаво какви хора ви управляват
Урушпу

2017.08.16 | 09:01

3
А каква е на вкус турската сперма ?
он

2017.08.14 | 14:40

1
колкото разбирате от СВИНСКО, толкова и по малко даже от политика.ако не е доган,за киреча сте всички до един.

2017.08.16 | 09:01

2
Колко много простотия....

Добави коментар

Водещи новини